Adramel Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Witam Bawie sie symulacjami tkanin w Max 2010. Wszystkie presety jakie oferuje max sa strasznie gumkowate, nawet najtwardszy material Heavy Leather zachowuje się jak zwiewny welur(czy coś). Co trzeba ustawić by materiał był bardziej sztywny? Wpisałem w U/V Bend 20000(20 tysięcy) ale dalej materiał fruwa przy każdym ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 zmień parametr tension Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 W helpie masz wyjasnione wszystkie parametry clotha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adramel Napisano 6 Listopad 2010 Autor Share Napisano 6 Listopad 2010 Zmieniam Tension, ale nie ma różnicy pomiędzy 0,1 a 10000. Levus, ja wiem że w helpie mam opisane WSZYSTKIE parametry, a w googlach znajde odpowiedź na każde pytanie, ale ja szukam tego jednego(kilku?)parametrów które rozwiążą problem zbytniej elastyczności materiału. W załączniku avik z tym co się dzieje z koszulą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 a przeprowadziłeś ponowną symulację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adramel Napisano 7 Listopad 2010 Autor Share Napisano 7 Listopad 2010 Tak. Za każdym razem. Kasuje starą i robie nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adramel Napisano 10 Listopad 2010 Autor Share Napisano 10 Listopad 2010 Dobra, trafiłem. To Density odpowiada za rozciągliwość matriału. Ustawienie tego na 0 załatwia sprawa gumowatości rzeczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 To dzięki za tipa przy okazji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 jest jeszcze kwestia skali (ustawienie unitów w cloth) duże materiały będa zupełnie inaczej się zachowywać niż małe, jezeli skala jest źle ustawiona to zmiana presetów moze nie robić różnicy... ja miałem taką sytuację, że nie mogłem zmienić skali bo przy symulacji program się wywalał, musiałem skasować stary cloth i zrobić nowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi