Napisano 9 Listopad 201014 l Premiera filmu „TRON: Dziedzictwo” zbliża się wielkimi krokami. Tym samym przyspiesza także promocja filmu. Do Sieci zawitał właśnie trzeci zwiastun tego wielkiego widowiska. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1472
Napisano 9 Listopad 201014 l na koniec trailera nie mogło zabraknąć tego: http://inception.davepedu.com/
Napisano 9 Listopad 201014 l Jak widze screeny to se przypominam jaka byla jedynka i nie spodziewam sie niczego lepszego. jestem na nie, ale moze sie milo rozczaruje ^^
Napisano 10 Listopad 201014 l daft punk i gra gitara a co do filmu, licze ze bedzie warto sie wybrac do kina
Napisano 10 Listopad 201014 l @ola-f To dlatego, że motywy muzyczne do trailerów zarówno Incepcji jak i Trona zostały wykonane przez tych samych artystów: Two steps from Hell. Zarówno Zimmer jak i Daft Punk co nieco sobie pożyczyło i umieściło również w samym filmie. A co do zwiastuna to super, poza cyfrowym Jeffem. Myślałem, ze Digital Domain po doświadczeniach z Benjaminem Buttonem pokaże chociażby podobny poziom, a tu totalna klapa. Uncanny valley sadzi po oczach. Kompromitacja dla takiej marki jak DD. W niektórych grach na low-poly modelach mimika twarzy jest podobna, jak nie lepsza lol. Można jeszcze liczyć na to, że to nie jest wersja finalna. Dziwi, ze animacja twarzy CLU w tanim i zrobionym na szybko vfx test z 2008 roku była dużo lepsza. Potem zrobili głowę CLU od nowa (skan Jeffa Bridgesa) żeby osiągnąć lepszą jakość modelu, skorzystali z mocapu twarzy itd. Lepsze wrogiem dobrego... Byłem na pokazie przedpremierowym 23 minut - film daje radę, klimat się wylewa z ekranu, ale niczego zachwycającego nie było. Mam wrażenie, że brakuje temu jakiegoś większego rozmachu typowego dla blockbusterów, ale tak samo było z częścią pierwszą. Film zaczyna jako 2D, dopiero świat "cyfrowy" jest 3D. Problemem jest tutaj ciągły mrok - okulary 3D dają się wtedy we znaki. Aktualnie najbliższą oficjalnej informacją o budżecie jest 170 mln $. 300 mln to by była jakaś paranoja, chociaż biorąc po uwagę, że kilkanaście milionów kosztowały same stroje (świecą w rzeczywistości), to kto tam wie ;) Budżet Avatara do dziś nie został oficjalnie potwierdzony (rzekomo 237 mln), więc nie wiadomo czy z Tronem nie będzie tak samo. Edytowane 10 Listopad 201014 l przez Kazioo
Napisano 10 Listopad 201014 l @kazioo: To, ze w albume "Darkness of Power" TSFH jest utwor ludzaco podobny do tych z trailerow tronu, nie znaczy, ze Zimmer i Dafci "zapozyczyli" go jak twierdzisz od nich. Zwykle wlasnie takie firmy jak TSFH "zaporzyczaja" motywy od kompozytorow muzyki filmowej, zeby byc na topie.. W druga strone to nie dziala raczej ;) Poza tym glowna muze do traileru Incepcji robil niejaki pan Zack Hemsey. Dosc offtopu. Fakt, Dafci daja rade, a twarz mlodego Jeffa - nie. Chodza sluchy, ze w DD maja juz po dziurki tego projektu :P
Napisano 11 Listopad 201014 l W przypadku trailerów trudno mówić o pojedynczym autorze muzyki. Miksowane są różne utwory, różnych twórców. AFAIK Kosinski zarzeka się że Daft Punk skroił kawałek do trailera Tronu. Pewnie dorzucono do niego jakiś inny i wyszło jak słychać. Pod nazwiskiem Zimmera też nie kryje się od dawna jedna osoba a cała firma. Zimmer zatrudnia sporą ilość muzyków którzy piszą to na co on nie ma czasu/ochoty. Kilka nazwisk z jego stajni zdążyło już zbudować markę pod własnym nazwiskiem.
Napisano 11 Listopad 201014 l Kazioo napisał: A co do zwiastuna to super, poza cyfrowym Jeffem. Myślałem, ze Digital Domain po doświadczeniach z Benjaminem Buttonem pokaże chociażby podobny poziom, a tu totalna klapa. Uncanny valley sadzi po oczach. Kompromitacja dla takiej marki jak DD. ...albo dla takiego filmu jak Tron. Wiesz może, ile mieli na to czasu i pieniędzy? Ja widzę sprawy odwrotnie: w Benjaminie udowodnili, że potrafią, a co z tym zrobił produdent/reżyser filmu, to już inna sprawa.
Napisano 11 Listopad 201014 l @Gith To jak wytłumaczysz mi fakt, że TSFH ma w creditsach trailery do Incepcji? ;) Ja się ostatni naczytałem, jak to niby największymi talentami są ludzie od muzyki trailerowej. Ja się tam nie znam, ja tylko powtarzam jak papuga xD Powiem tyle: szczena mi opadał po odsłuchaniu albumu Invincible TSFH ;) @SYmek Kosinski się chwalił, że mieli w cholerę nadmiarowego czasu z Tronem i mogli sobie pozwolić na wygodne robienie poprawek, były też dokrętki (za sprawą sugestii ludzi z Pixara...) Tutaj Jeff jest zrobiony prościej, ale animacja mi się bardziej podoba: http://www.youtube.com/watch?v=1AwvuirSEAA&hd=1#t=02m30s Można by się pomylić, ze to real ;)
Napisano 11 Listopad 201014 l Kazioo,to się tłumaczy tak samo jak to że kilku grafików może mieć w portfolio to samo ujęcie z tego samego cinematiku. Nie chcę ci psuć wrażenia jakie TSFH na tobie robi, w sumie w końcu to tylko kwestia gustów - imo patos w ich kawałkach tak wychodzi bokiem że to co robią jest w moim odczuciu zwyczajnie tandetne a każdy kolejny kawałek w zasadzie taki sam. Gdzie się naczytałeś że od trailerków to najwięksi talenciaże? chętnie też poczytam, jestem ciekaw uzasadnienia takiej opinii. Edytowane 12 Listopad 201014 l przez biglebowsky