Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

No to szmugler. Ok, wiem czym zajmuje się szmugler, rzecz w tym czym on się wyróżnia ? Chyba nie powinien specjalnie się wyróżniać, bo by został łatwo namierzony. Ale tu kosmiczny szmugler, to może rasa predystynowana do tej profesji ? Pomyślałem o złożonym układzie trawiennym otoczonym grubymi warstwami tkanki mięsnej i kostnej tworzącej naturalną zaporę dla skanerów. Ok, prochu nie wymyślę, czas poszukać refek :P

Edytowane przez SBT77
  • Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

moze jakiś chitynowy pancerz nieprzepuszczający skanerów - dałoby sie przemycać narkotyki w... gdzieś tam. jezeli to duza rasa to samica moze dałąby radę jakieś niewielkie ładunki broni... :) anyway ciekawy tok myślenia z tymi predyspozycjami wrodzonymi. i powodzenia.

Napisano

pamiętaj że to hazardzista ;), kilka szram na facjacie czy coś ... w końcu wszelakie gry z reguły kończyły się pojedynkami ...

Powodzenia

//Pozdr.

Napisano

interesujace pomysly :]

ale w sumie statek jest do transportu towarow. Nie mniej jednak znane sa przypadki przemycania roznych rzeczy w kichach i to na naszej starej ziemi.

Napisano (edytowane)

No tak, tylko mamy koncept szmuglera nie statku ;)

Drugi Han Solo jest imo zbyt oczywisty. Miriam - masz rację co do tych szram czy pozostałości po walce, jak dam warsztatowo radę to zrobię coś w tym stylu.

Zacząłem coś kombinować. Na początek zebrałem jakieś refki, bo teraz będę na bazie refek robić (a co ? :P)

ddzxar.jpg

Na początek postanowiłem że robie dwunoga, bo jednak ludziom cywilizowane istoty kojarzą się z dwunożnością.

wstępnie.

Głowa - prawdopodobnie coś pod kątem owada, ale duże oczy jak u żaby. Dodatkowy mechanizm optyczny podkradnę z kosmonauty. Aparat słuchowy jak u tego owada wyżej (czyli takie wyrostki jak u ćmy)

Skóra - coś między żabą a nosorożcem, chcę żeby wyglądało to na grube.

Brzuch - duży, jakaś powłoka typu pancerz owada.

Ręce - kończyny z poduszkami kota, na dłoniach wibryssy (włosy czuciowe) żeby takiego szmuglera nikt nie okantował - dodatkowo pomagają w grach hazardowych gdzie rolę grają karty, kości itd. Przydatne przy liczneniu monet. Palce długie i chude jak u żaby.

Nogi - Szmugler musi czasem szybko wiać to postawiłem na końskie nogi, może tylko kopyta bardziej jak u nosorożca.

Ok, czas porobić jakieś wstępne szkice.

BTW - Swiezy, załóż temat to będą obrazki, ja taki szybki nie jestem :)

Edytowane przez SBT77
Napisano

z tego posta już widze,nie no po pierwszym poście spodziewałem się jakichś szkicy czy cuś ;) zobaczę,ja to takich skillsów na Cch nie mam,ale obserwuje ciągle.

Napisano

taki jeden madry gosciu od projektopwania postaci mowil zeby najpierw szkicowac z głowy co ci podpowiada wyobraznia, nie musi byc nawet poprawnie nanatomicznie czy cus. Jak juz jest ugruntowany szkicor to wtedy szuka sie refek jaknajblizszych temu pomyslowi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności