Napisano 29 Maj 200420 l Witam. Ostatnio zacząłem bawic sie Rhino, ale mam następujący problem. Po wykonaniu PowerBooleana na jaimś obiekcie, obiekt ten staje się szary i nie moge go zaznaczyc (w sumie to nic nei moge z nim zobic :/ ) HELP ! :)
Napisano 29 Maj 200420 l hmm nie mam SR3 i nie wiem za bardzo co to power boolen ale rezultat wyglada jak \"locked layer\" :) pozdro
Napisano 29 Maj 200420 l Power boolean to dodatek z power solida lub jak się to pisze. Ja się bawie już pół miesiąca ale jeszcze nie zdażyło mi się coś takiego a miałem już dużo różnych dziwnych rzeczy które nie wychodziły tak jak trzeba. Poczekajmy na Loozacka, Bzyka i innych co powiedzą :]
Napisano 29 Maj 200420 l ja powiem tyle... nie używaj Power Booleana :P według mnie zwykły fillet jest szybszy i wygodniejszy... jedyne co przemawia na korzyść PB to \"variable radius\", ale to jest raczej rzadko używane (tak mi się wydaje), a gdyby nawet była potrzeba zrobienia filleta ze zmienną średnicą, to ja wolę użyć do tego Sweep 1 Rail -> Split -> Blend Surface :)