Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, prosze o pomoc. Jestem poczatkujacy! Problem polega na tym ze moge np wstawic boxa i widze jego parametry w modyfikacji ale samego boxa nie widac, tak jak calej sceny. Prosze o dokładne wylumaczenie jak to "cos" wylaczyc. Za pomoc z góry bardzo dziekuje ! Screen z widoku perspektywy :

problemup.png

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzieje się coś podobnego kiedy tworzysz obiekty na niewidocznej warstwie. Włącz najpierw toolbar warstw (layers) i zobacz czy Twoja warstwa nie jest oznaczona jako niewidoczna.

Siatkę włączasz klawiszem G

Napisano

Możliwe, że masz aktywy jakiś layer, który jest akurat ukryty. Wtedy wszystko co w nim wstawisz, będzie równiez ukryte. Najedź na górnym pasku gdzieś i wybierz layers, zadockuj gdzieś go sobie od razu.

Napisano

@marcinW - juz probowalem

@pim_pon - mozesz mi powiedziec gdzie to sie dokladnie wlacza ? a siatki nie da sie wlaczyc

@Cide - gdy rozwijam liste w okienku layers mam tylko " 0(default) " to jest chyba standardowo tak ?

Napisano

gdybyś pracował na warstwach i byłyby pochowane to unhide all i tak by pomogło. a skoro masz default tylko to i tak znaczy, że warstw nie ruszasz. a jak to się stało, że zrobiłeś już 3000 poly a nagle jest pusto? Nagle zniknęło czy to otwarta jakaś wcześniejsza praca? próbowałeś wyłączyć kompa i włączyć ponownie? :P

wszystkie "z" "f3" "f4" próbowałeś?

Napisano

To jest praca która sie zajmowałem i wczoraj poznym wieczorem cos takiego mi sie stało, nawet nie wiem jak to zrobilem. Teraz wlaczylem ta prace i nadal to samo. Ostatnie co pamietam to chyba wlaczalem statystyke.

Napisano

Jeśli wcześniej miałeś zrobioną scenę, to może po prostu miałeś zajebiście oddalony widok i nie było nic widać. Jeśli od nowa robiłeś boxa i go nie widziałeś, to nie mam pojęcia to mogło być nie tak. Jeszcze sobie zobaczyłem teraz na screenie, że masz jakieś dziwne jednostki ustawione. Może to przez to.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności