Napisano 30 Maj 200420 l Wiotam!!! dodaje juz dzis 3 prace do wipka:) nie miałem dostepu do sieci i mozeliwosci dodawac na bierzaca.. wiec teraz hurtowo dodaje to nad czym pracuje... to jest pokoik ... fotele beda skórzane, stuł to szyba i metalowe nogi, aha i swiatła wpadaja z tych drzwi i ze swietlików na górze ... prosze o porady i ocene :) a no i o pochwały jezeli na takie zasłużłem :)) poadrawiam
Napisano 30 Maj 200420 l w czym to renderujesz ?! nic to prawie nie widac kanapa jest jakims reflektorem ze tak swieci ? aha pamietaj ze nie liczy sie ilosc wipow ale ich jakosc :)
Napisano 31 Maj 200420 l Za bardzo skompresowane. Co do samej pracy, to duzo obiektów się swieci i musisz to poprawic. Jak bedzie lepsza jakość renderów bedzie mozna wiecej powiedziec. I jaki render używasz??
Napisano 31 Maj 200420 l ciekawy stolik...... a najciekawsze w nim jest to jak blat sie utrzymuje na tych 2 szpikulcach ;)
Napisano 31 Maj 200420 l bleff ... znowu paskudny renderek :) praca chyba calkiem calkiem ... ale co do stolu to sie moge juz przykleic ... jak sie ta szyba trzyma tego ? pozdrawiam
Napisano 31 Maj 200420 l Przez render i cienkie (za obfite)swiatlo trudno cokolwiek powiedziec ja sie zastanawiam czy to na lewej scianie to okna czy obrazy bo nie widze .Zmien swiatlo i daj lepszej jakosci renderek wtedy ludzie moze cos wiecej powiedza o tej pracy. powodzenia
Napisano 31 Maj 200420 l Trochę ten render jest.... sztumski ze tak powiem. Chciales nim schowac bledy czy jak :D?? Bryly proste jak swiat, ale jak w real uda ci sie taki stolik skrecic to zamawiam taki do pokoju ;].
Napisano 31 Maj 200420 l SimeN : zapewne nie chodzilo tu o ukrywanie czegokolwiek ... zauwaz ze wszystkie rendery technoona sa tak paskudnej jakosci ... wiec napewno nie chodzilo tu o ukrywanie detali ... technoon: jak po wyrenderowaniu obrazek jest wiekszy niz 100 kilo ... to przy kompresji do jpg\'a nie dawaj quality nizej 70% ... jesli ciagle za duzy ... to robi rendery w mniejszej rozdzielczosci ... ale za to przy wiekszej jakosci ... nic nie mozna z twoich renderow wywnioskowac ... pozdro
Napisano 31 Maj 200420 l jezeli za lewym fotele jest lustro to go wywal jezeli okno to te ramy to blad.....postaraj sie je jakosc bardziej wbic w mor albo swiatlo troszeczke przygas ..uzyj sky light ...i ustaw w renderingu adwanced light) oraz uaktywnij raytrace rlight tracer oraz daj dla wszystkiego biala teksture i bedziesz mial zarys pokoju w ciekawym renderku ..potem zastanow sie nad teksturami polecam ksiazke max efekty specialne FX...jest tam pare przykladow moze nie strikte do ykanczania wnetrz pokoju ale??/trening czyni mistrza
Napisano 31 Maj 200420 l napisał zipper SimeN : zapewne nie chodzilo tu o ukrywanie czegokolwiek ... zauwaz ze wszystkie rendery technoona sa tak paskudnej jakosci ... wiec napewno nie chodzilo tu o ukrywanie detali ... technoon: jak po wyrenderowaniu obrazek jest wiekszy niz 100 kilo ... to przy kompresji do jpg\'a nie dawaj quality nizej 70% ... jesli ciagle za duzy ... to robi rendery w mniejszej rozdzielczosci ... ale za to przy wiekszej jakosci ... nic nie mozna z twoich renderow wywnioskowac ... pozdro ja dodam zebyts renderowal 100% quality i pozniej kompresowal 50% w jakims acdsee , pomaga a jest 1/2 objetosci
Napisano 1 Czerwiec 200420 l Autor witam@!@! rendery robie w mentalu... no ja tez sie zgodze z wami ze jes pprzeswietlone... tylko chodzi mi o koncepcje /.. .jak to sie prezentuje.. postaram sie dzis wrzócic tu ładniejsy render... a za lewym fotelem jest okno a nionie lusdstro.... a co do stołu... mysle ze bedzie fajnie wygladał jak sie zrobi texturki... to nie jest scena rzeczywista a mój pomysł na urozmaicenie rzeczywistosci... a moze kiedys bede produkował takie stoły skoro jest takie zainteresowzanie nimi:)) pozdrawiam i dziekuje za rady....