Dynamico Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Jak w temacie. Prawidłowo zapisany plik .max nie chce się ponownie otworzyć. Nie wyświetla się żaden komunikat o błędzie, program nie sygnalizuje żadnych problemów i otwiera pustą scenę. Plik ma zawartość (waży ok 30 GB). Nie można również nic zaimportować funkcją "merge". Pomocy. Siedziałem nad sceną dwa dni i cała praca chyba poszła na marne. A może nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 30 GB? Modele do avatara 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2010 No tak - miało być MB. Tak więc to nie postać z Avatara :-) Ale problem pozostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Wejdź do folderu autoback i zobacz czy nie ma tam zapisanej tej sceny. Być może odzyskasz chociaż część. Jest tam oprócz normalnych kopii plik maxback.bak zmień mu rozszerzenie na max albo normalnie otwórz w maxie. To powinna być najświeższa kopia. Edit: nie otwieraj innych scen i nie edytuj ich bo się backupy pozmieniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2010 No niestety. Tam zawsze szukam jak plik się "zepsuje". A wtak zwanym "międzyczasie" pracowałem nad inną sceną i się "nadpisało". No i poza tym tu sytuacja jest nieco odmienna. Jak pisałem Max nie sygnalizuje żadnego błędu i wczytuje pusta scenę. Merge też nic nie daje. Chyba trzeba robić osobny atobackup dla każdej ważniejszej robionej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Miałem nie dawno chyba ten sam problem, podczas któregoś tam otwierania pliku pokazał się jakiś komunikat i nie czytając, kliknąłem bezmyślnie OK i scena się wyczyściła. Obawiam się że nie uda Ci się już jej odzyskać. Prostą radą na to jest trzymanie danych na dwóch różnych dyskach i co jakiś czas nadpisywanie ich ręcznie na tym drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi