boba Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 ...witam po dluzszej przerwie... tym razem z udzialem Ani i Uli popelnilismy cos takiego... obrazki pokazuja ujecia do projektu urbanistyczno architektonicznego na zagospodarowanie rynku, a raczej pola na ktorym ma on stanac w Bornym Sulinowie. Wykonanie: modele budynkow - archicad (Ania)... reszta - 3DS Viz4 +VRay miki(boba), no a calosc zlozenia wszystkiego na plansze wziela na siebie Ula i Photoshop... chcialbym jeszcze tylko powiedziec ze wszystkie rendery, a bylo ich ponad 20 powszaly w 48 h w rozdzielczosci 1200x800 i to wlasnie z tego powodu widac rozne niedociagniecia ;) (mialem zalozenie zeby zaden rendering nie trwal dluzej niz 15 min... i udalo sie... zycze milego ogladania i wyżywania sie podczas krytycznych komentarzy... bo glownie takie mobilizuja do doskonalenia nastepnych...scen [Wyedytowany dnia 26-6-2004 > boba]
boba Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 i jeszcze taki ujecia... clay czas skala uranistyczna... no i rendery \"makietowe\"
boba Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 ... a teraz opracowanie detalu... jeden z podryneczkow... ze szkicowymi kolorkami ;) dodam tylko ze na samej dzialce rynku nie moglismy wstawic zadnej zabudowy.. tak dla ciekawskich ;)
boba Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 ... a tu detale detali... czyli mala architektura....glownie ;)
boba Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 ... no i na koniec cos bardziej rozrywkowego... czyli ujecia z godziny 3.00 rano i elewacyjki ... milego ogladania... a moze w nastepnym tygodniu wrzuce jeszzce to co z tym wszystkim zrobila Ula... jka bede mial chwilke czsu...pozdrawiam miki (boba)
Mulczas Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 o żesz... (jedyne co przez pierwsze minuty moglem wykrztusic) jestem pod wrazeniem. MAm tylko pytanie: te drzewa to \"standardowe\" z VIZ\'a, czy jakis plug-in?
SansSerif Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 hmm chyba grafika wam wychodzi lepiej niz architektura ;)
little-ninja Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 ..ano to jest bolaczka poznanskiej arch... boba...to szklo jakos tak wisi bez zadnych mocowan, ogolnie spox
MareG Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 brak rynien i fatalne mapowanie dachu - mam slabosc do tego typu czepialstwa o detale - szef przez jakis czas tłukł mi do glowy dbalosc o takie rzeczy:) a ich brak tutaj w zaden sposob sie nie tlumaczy - skoro liscie \"3d\" sa na drzewach - panowie i panie!!! Poza tym pozadne chmurki by sie przydaly no i troche wieksze kontrasty - na moj gust obrazki sa blade i maja lekko wyprane kolorki. Ale fajne chłopki te niebieskie ;) Podsumowujac - ocena dostateczna - nic dodac nic ując. pozdro
boba Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Napisano 2 Czerwiec 2004 wiec odpowiadam: 1.drzewa z wiz\'a to te wyszarzone (rpc) sosny i to lisciaste .. miala byc lipa sam modelowalem... niestety czsu mi zabraklo zeby wyszlo lepiej 2. co do grafili i arch.. to moze tego nie widac na renderach, ale to chyba najbardziej dopracowany proj. jkai zrobilem ;) 3. co do braku rynien i innych elementow... mialem 48 h na wszystko... wiec... trzeba bylo z czegos zrezygnowac, a lipe mialem juz wczesniej wymodelowana 4. chmurek nie bylo , ale zapiaane z kanalem alfa... wiec mozna bylo w kazdej chwili dodac.. jkaby bylo trzeba... pozdr
Gość ma+ Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 \'\'2. co do grafili i arch.. to moze tego nie widac na renderach, ale to chyba najbardziej dopracowany proj. jkai zrobilem ;)\'\' ;)
xMark Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 bardzo mi sie podoba twoja praca szczegolnie ujecia w nocy :D
boba Napisano 26 Czerwiec 2004 Autor Napisano 26 Czerwiec 2004 tak wiec teraz ju moge pokazac plansze ;) ..... aksdn: no jednak chyba sie troche myliles do do arch .... zajelismy 2 gie miejsce w konkursie na zagospodarowanie rynku w tym miasteczku... acha pierwszego nie przynali ;) pozdrawiam, milego ogladania i konemtowania
boba Napisano 26 Czerwiec 2004 Autor Napisano 26 Czerwiec 2004 i ostatnia pal;nsza .. chialem tylko powiedziec ze zeby arch byla dobra nie koneicznie musi byc efekciarska ...moim zdaniem.... to tyle pozdrawiam miki(boba), ula i ania [Wyedytowany dnia 26-6-2004 > boba]
little-ninja Napisano 26 Czerwiec 2004 Napisano 26 Czerwiec 2004 ...dla mnie bomba stary gratulacje heh....
SansSerif Napisano 26 Czerwiec 2004 Napisano 26 Czerwiec 2004 Wysłane przez boba aksdn: no jednak chyba sie troche myliles do do arch .... zajelismy 2 gie miejsce w konkursie na zagospodarowanie rynku w tym miasteczku... kwestia gustu, ale szczerze gratuluje. Wysłane przez boba chialem tylko powiedziec ze zeby arch byla dobra nie koneicznie musi byc efekciarska dodalbym jeszcze ze architektura to nie tylko efekciarska elewacja ;)
little-ninja Napisano 26 Czerwiec 2004 Napisano 26 Czerwiec 2004 ...hehe poszczypcie sie jeszcze ...;D
Wielka_Siostra Napisano 28 Czerwiec 2004 Napisano 28 Czerwiec 2004 Boba, gratuluję zajęcia W Sumie I Miejsca:-) Plansze w fajnym, oldskulowym, spokojnym klimacie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi