Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam takie pytanie może ktoś wie o co chodzi.Renderuje scenke i nie wiem czemu ale nie renderuje mi się sufit.Narysowałem go linią oprócz tego wyciąłem w nim otwór na kinkiet za pomocą opcji boolean.Wiecie może dlaczego nie widać go na wyrenderowanym obrazku?

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

A może trzba najpierw przekonwertować na "editable poly"? Spline to ogólnie rzecz biorąc jest raczej linią i nie tworzy płaszczyzny. Jak Ty to booleanem załatwiłeś?

A jeżeli masz jednak płaszczyznę spróbuj zastosować "flip". Być może masz odwrócone "normalne" i sufit widać jakby od lewej strony.

Napisano

Tak Dynamico zaraz coś pokąbinuje dawno w maxie nie byłem a ta scenka jest w ogóle stara.Jak nie dam rady to wrzuce jakiegoś print screena.dzięki:)

Napisano

Dynamico nie wiem jakiego maxa używasz ja mam 2009.Nie wiem gdzie ta ptaszyna od visible camera.Nie chciało mi sie juz drążyć bo zależy mi na czasie i posklejałem ten sufit z róznych prostopadłościanów.Łopatologicznie ale skutecznie:)szkoda tylko ze dalej nie wiem o co kaman. W każdym razie dzięki.Pzdr