mihpolak Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 po raz pierwszy przystapiłem do starannego wykonania bumpa przez polypointing-colorize, i prawie od razu pojawiły sie takie problemy: -zrobiłem głęboką zmarszkę, której już nie chcę. Jak ją usunąć całkowicie? Użyć konkretnego brusha żeby ją wypełnić, czy jakoś użyć smoothbrusha? -kiedy przysuwam widok blisko do modelu, żeby lepiej kontrolować rysowania szczegółów, właściwie wszystko wygląda dobrze, ale kiedy się oddalam, bump nagle wydaje się o wiele intensywniejszy. Pytanie brzmi : czy mam sie do tego przyzwyczaić i po prostu nabyć w tym wprawy, czy jest jakaś opcja ( w co wątpię ),która by stabilizowała te różnice.
Vega Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 (edytowane) Daj ten bump na warstwie :) Tam masz regulacje intensywności i możesz w każdej chwili skasować bumpa ;) Edytowane 16 Grudzień 2010 przez Vega 1
mihpolak Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 no dobra, na pierwsze pytanie już znam odpowiedź ( brushsmooth na low sub ) , ale na drugie nadal nie znam
mihpolak Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 dzięki, w takim razie na drugie też znam
Rekomendowane odpowiedzi