Napisano 19 Grudzień 201014 l Witam…Mam znów taki problem… Wygląda na to że Tryb rzeźbienia wyklucza się kompletnie z opcją Initialize. Powiedzcie mi proszę…czy jeśli po wybraniu danego toola nacisnę Make poly mensh 3d to czy to jest zawsze bezwzględnie -tak na amen związane z utratą opcji Tool > Initialize (dla tego aktualnego Subtoola oczywiście) ? Da się to Initialize jakoś potem przywrócić? Może by tak, kiedy już coś tam porzeźbimy by tak zapisać naszą pracę ...a potem otworzyć tak żeby tryb rzeźbienia był znów niedostępny a Initialize dostępne ? To jedyne co przychodzi mi do głowy...Tylko że na pewno rozwiązaniem tu nie będzie Tool >Save as ...A może to Initialize jest dostępne jedynie dla ściśle zdefiniowanych kształtów -cube 3d....sphere 3d..itd...? i dlatego dodanie nawet najmniejszej bryłki pędzlem zabija opcje initialize dla tego subtoola ? Mam nadzieje , że tak właśnie nie jest.... Z góry dziękuje za fachową pomoc ;]
Napisano 20 Grudzień 201014 l Tak właśnie jest:p To samo masz choćby w maxie,konwertujesz obiekt parametryczny do editable i tracisz możliwość zmiany parametrów.