Skocz do zawartości

Plugin do robienia wody

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy zna ktos jakis dosc dobry plugin, ktory by chodzil pod max 4 (glu 3d:( )

Przeszukalem caly dzial plugins i naprawde nie znalazlem nic konkretnego, czy ktos jest w stanie mi pomoc?

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A jesli masz zainstalowanego max havoca to tam tez chyba byla jakas opcja wspomagajaca robienie wody ale pewny nie jestem.Zreszta mozesz sprawdzic w instrukcji havoca.

Napisano

wlasnie chcialbym jakas alternatywe real flow, bo rf to program osobny, a ja chcialbym plugin :| a co do havoka to niewiem, nie slyszalem, ale chcialbym uzyskac

-efekt splywania wody po kamieniach

-rospryskiwanie sie tej wody (woda ma plynac pod dosc duzym cisnieniem)

aha, nie potrzebuje zadnych ripplow ani nic z tych rzeczy

Napisano

a moze znacie jakis plugin tego typu do maxa 5:) kurcze widzialem co potrafie real flow to jest codo ale pewnie puzniej bylby problem ze sprowadzeniem tego do maxa itd:( moze jest jakis plugin? pozdrawiam:) i dziekuje

Napisano

Nie wiem na co narzekacie. Sprowadzenie animacji czasteczkowej z realflowa do maxa to kilka chwil. A z tego co wiem tylko glu3d ma podobne mozliwosci. Ale on chbya nie dziala pod maxem r4

Napisano

Piotrek - zle sformulowalem tego posta. raczej chodzilo mi o "obawy". Ale mniejsza z tym. W kazdym razie rozwiewam wątpliwosci - transfer z maxa do RF i vice versa nie jest trudny :]

Napisano

dziekuje bardzo Kozioo:) bo mysalem ze to moze byc dosc duzy problem:( wiec biore sie za realflowa:) a Kx przepraszam ze sie wciolem w twoj watek ale szkoda zakladac nowego dla jednego pytanka:) pozdrawiam wszystkich :)

Napisano

Ja rowniez polecam Real Flowa :] Choc troche problemow z nim jest, ale jakos idzie sie do tego przyzwyczaic. Najpowazniejszy problem ( Jak dla mnie ) to eksport obiektow z maxa... Strasznie mi sie kopie siatka gdy wprowadzam to do Real Flowa :( Zalozylem juz taki temat, ale widze, ze chyba nikt nie wie jak mi pomoc... :] Pozdrawiam...