slide Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Witajcie. Mam dość starego kompa. AthlonXP 2.5+, 1.5gbram, i starego radka9100 64mb, dobry zasilacz 300w. Tylko i wyłącznie dla zabawy w 3d postanowiłem żeby zakupić lepszą kartę grafiki. Na tym co mam przy niecałym 1mln poly w scenie prawie nie da się pracować, cokolwiek przesunąć, zaznaczyć trzeba mieć sporo opanowania (jest to np. dwa maluchy w prostym studio :) ) Chcę wydać na kartę około 100-150zł, oczywiście AGP. Mam już pewien swój typ ale jestem ciekaw co Wy byście mi poradzili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 poradzil bym przywykniecie do ukrywania nieuzywanych obiektow na innych warstwach, izolowania alt+q obiektow na ktorych sie pracuje i poszukania jakiejs uzywanej karty na allegro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slide Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 No to normalne że w czasie pracy ukrywam to co niepotrzebne, ale do renderu, ustawienia w scenie trzeba wszystko odkryć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 ale do renderu, ustawienia w scenie trzeba wszystko odkryć. nie trzeba, wystarczy zaznaczyc w render setup "render hidden geometry" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Mnie szkoda by było wydawać forsy na reaktywację trupa. Za 150 kupisz na allegro lepszy komp:) Dobrze mówią z tymi warstwami. Jak chcesz się bawić w grafikę to lepiej wyciągnij skarpetę z spod łóżka i kup coś nowszego. A jak koniecznie chcesz coś polepszyć to dodatkowy RAM zawsze jest dobrym wyjściem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slide Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 Widocznie nie chcecie abym zmodernizował kompa ;) Mirach, tak zgadza się ale jednak wolałbym mieć więcej mocy w viewporcie. Zawsze lepiej mieć więcej niż mniej. Lucek, pewnie że mi szkoda było ładować w kompa, dlatego jest taki jaki jest. Słucham twojej propozycji jakiego kompa kupie za 150zł? :) Brak ramu jeszcze nie doskwierał, bardziej grafika. Całego nowego kompa nie przewiduję kupić niestety. Dlatego mogę zainwestować trochę grosza w kartę graf. Do prostych scen typu samochód musi starczyć, a i tak jestem początkujący. Nadal chcę nabyć grafikę. Punktem wyjścia jest dla mnie radeon 9800 (którego kiedyś miałem ale zdechł). Chcę kupić coś podobnej mocy albo nawet lepszego. Teraz taki radek9800xl na alle ~80zł. Co proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Hehe slide sugerowałem tylko wartość twojego:D Ale nie ma w tym przesady zobacz po ile chodzą na allegro podobne poleasingowe cuda:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 zły link - pozniej wyedytuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slide Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 po 1. ma być agp 2. jak się podzielić tym 1gr? 3. już za późno 4. musiałbym do tego kupić zasilacz 5. nie bądź złośliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 linkowałem geForce 2xx jakas z 510mb ramu dostaniesz w okolicy 150pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi