Skocz do zawartości

Zmiana karty graficznej w starym kompie. Co kupić?

slide

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam dość starego kompa. AthlonXP 2.5+, 1.5gbram, i starego radka9100 64mb, dobry zasilacz 300w. Tylko i wyłącznie dla zabawy w 3d postanowiłem żeby zakupić lepszą kartę grafiki. Na tym co mam przy niecałym 1mln poly w scenie prawie nie da się pracować, cokolwiek przesunąć, zaznaczyć trzeba mieć sporo opanowania (jest to np. dwa maluchy w prostym studio :) )

Chcę wydać na kartę około 100-150zł, oczywiście AGP. Mam już pewien swój typ ale jestem ciekaw co Wy byście mi poradzili?

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Mnie szkoda by było wydawać forsy na reaktywację trupa. Za 150 kupisz na allegro lepszy komp:) Dobrze mówią z tymi warstwami. Jak chcesz się bawić w grafikę to lepiej wyciągnij skarpetę z spod łóżka i kup coś nowszego. A jak koniecznie chcesz coś polepszyć to dodatkowy RAM zawsze jest dobrym wyjściem.

Widocznie nie chcecie abym zmodernizował kompa ;)

Mirach, tak zgadza się ale jednak wolałbym mieć więcej mocy w viewporcie. Zawsze lepiej mieć więcej niż mniej.

Lucek, pewnie że mi szkoda było ładować w kompa, dlatego jest taki jaki jest. Słucham twojej propozycji jakiego kompa kupie za 150zł? :) Brak ramu jeszcze nie doskwierał, bardziej grafika.

Całego nowego kompa nie przewiduję kupić niestety. Dlatego mogę zainwestować trochę grosza w kartę graf. Do prostych scen typu samochód musi starczyć, a i tak jestem początkujący.

Nadal chcę nabyć grafikę. Punktem wyjścia jest dla mnie radeon 9800 (którego kiedyś miałem ale zdechł). Chcę kupić coś podobnej mocy albo nawet lepszego. Teraz taki radek9800xl na alle ~80zł. Co proponujecie?