Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, po długim biernym przeglądaniu forum postanowiłem w końcu umieścić dwie prace, w celu uzyskania cennych porad oraz konstruktywnej krytyki :)

Wiem, że poziom moich prac w porównaniu do większości exteriorów tutaj jest słaby, ale czas się w końcu nauczyć :)

Pierwszy domek to model ściągniety z: http://www.ronenbekerman.com.

Drugi to projekt domku od moich znajomych, który jest w trakcie budowy.

Wszystko robione w 3dmaxie, Vray i na koniec PS.

Są to moje pierwsze próby wizek architektonicznych, więc proszę o łagodny wymiar kary :)

Drzewka i różowe kwiatki od Everów.

Wrzucam do galerii, bo nie mam już siły siedzieć nad tymi domkami, po wysłuchaniu uwag, zabiorę się za coś nowego i postaram się o lepszy efekt.

wiz1f.th.jpg

wiz2.th.jpg

70731778.th.jpg

13018062m.th.jpg

91955189.th.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie jest źle, ale:

- Skąd wzięła się ta biała linia pod drzwiami garażowymi?

- Na tym ujęciu

13018062m.th.jpg

- Skąd wzięła się ta ogromniasta czarna plama na ścianie najbliżej kamery?

- Z cienia nad drzwiami garażowymi wynika że słońce tutaj świeci z góry i z lewej, skąd w takim razie słońce i cień na firankach za oknami? (Skoro pada tam tak słońce, to wracam do pytania skąd ta czarna plama na ścianie, skoro tutaj powinna być chyba jasna?)

- Dla mnie pierwsze wrażenie przez sposób padania cienia po lewej od bramy garażowej, tam gdzie schodzi do ziemi rynna był taki że dom lewituje.

Napisano

Hej freqfreq, światło to VRaySun+Physical Camera, więc teoretycznie powinno byc ok... Ale ta czarna plama też mnie irytuje nie mam pojęcia dlaczego tam jest.

Może to wina złego ustawienia Vraya.

Pozatym mam problem z tym, że płytki przed domem są praktycznie przepalone natomiast sam domek wygląda trochę ciemno. Zawsze jak używam Vrayowego słoneczka to każda tekstura jaka jest na ziemi strasznie wali po oczach.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności