Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ostatnio myślałem nad znakiem graficznym, nie do końca głównym logo (to składałoby się raczej z pseudonimu z ozdobioną nieco literą D), ale czymś bardziej jak ozdobnik graficzny do wstawienia np w szablonie portfolio, takie drugie logo nie figurujące raczej jak np. podpis do grafik. Personalny znak, czy coś w tym rodzaju.

Wymyśliłem wariację krzyża Ankh, jako, że siedzę trochę w tzw. gotyckiej twórczości. Niemniej zastanawiam się, czy odstraszy to potencjalnych klientów na grafiki freelancerskie, czy po prostu potraktują to jako element szaty graficznej strony... Będę wdzięczny za opinie.

Wygląda to tak:

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powiem ci ze bardzo ciezko wniknac w umysl klienta.

Pytanie czy naprawde potrzebujesz mroczno-gotycko-egipski personalny znak do dodawania do grafik? Jest to z pewnoscia naprawde fajny bajer do wrzucania w podpisie na forach o MMORPGach (i nie tylko), ale watpie zeby wnosilo to cos do projesjonalnego portfolio. No chyba ze twoje prace sa wlasnie w takim klimacie i starasz sie o zlecenia z grona gotycko-mrocznego, wtedy taki wystroj jak najbardziej.

Napisano

do porftolio najlepiej nie uzywac nickow bo utrudniaja identyfikację. Takie moje zdanie. Ja bym pozbył się bocznych ramion, te rogi z góry usunął a cokół zwieńczył pociągłą elipsą ściętą w połowie pod skosem. Będzie prosto i czytelnie. Ludzie maja w glowie malo miejsca na kolejnego freelancera wiec najlepiej usadowić się najblizej jak to mozliwe ich codziennych myśli. Takie moje zdanie ;)

Napisano
  • Autor
powiem ci ze bardzo ciezko wniknac w umysl klienta.

Pytanie czy naprawde potrzebujesz mroczno-gotycko-egipski personalny znak do dodawania do grafik? Jest to z pewnoscia naprawde fajny bajer do wrzucania w podpisie na forach o MMORPGach (i nie tylko), ale watpie zeby wnosilo to cos do projesjonalnego portfolio. No chyba ze twoje prace sa wlasnie w takim klimacie i starasz sie o zlecenia z grona gotycko-mrocznego, wtedy taki wystroj jak najbardziej.

Cóż, prace robione "dla siebie" mam często faktycznie w takim klimacie, ale wiadomo, że jeśli ktoś będzie zamawiał np stronę/ulotkę/animację reklamującą jego sklep zoologiczny, zaserwowałbym mu elementy i atmosferę bardziej odpowiadające reklamowanej branży.

EDIT, bo zapomniałem: on by nie miał być dodawany do grafik, po prostu urozmaicenie layoutu - na tej samej zasadzie co tutaj np. (http://www.positivehype.com/) ktoś wstawił sobie tego plusa. BTW: Grafiki wykonywane na zamówienie się w ogóle jakoś podpisuje? Jeśli nawet to spokojnie zwykły "podpis" by do tego wystarczył :)

Jakby nie patrzeć, strony z portfolio też są utrzymane zawsze w jakimś klimacie, bo gdyby wstawić po trochu z każdej "branży" dla jakiej wykonujemy usługi, wyszedłby wielki misz-masz kompozycyjny i nijak by elementy do siebie nie pasowały... Pewnie dlatego wiele takich stron jest utrzymanych w stylu minimalistycznym. Wygląda więc, że takie ozdobniki zupełnie należy wywalić?

do porftolio najlepiej nie uzywac nickow bo utrudniaja identyfikację. Takie moje zdanie. Ja bym pozbył się bocznych ramion, te rogi z góry usunął a cokół zwieńczył pociągłą elipsą ściętą w połowie pod skosem. Będzie prosto i czytelnie. Ludzie maja w glowie malo miejsca na kolejnego freelancera wiec najlepiej usadowić się najblizej jak to mozliwe ich codziennych myśli. Takie moje zdanie ;)

Z tymi nickami masz dużo racji, choć nieraz bardziej można je zapamiętać, niż nazwisko :) Niewątpliwie jednak nazwisko musi być równie widoczne, co taki pseudonim.

Przerabiać tego symbolu raczej nie będę, najwyżej go po prostu wyrzucę :)

Dzięki wszystkim za porady w każdym razie :)

PS: ten layout jest jeszcze nieskończony, wrzucę to jeszcze z czymś w rodzaju tapety robionej z tego szablonu już bardziej dla zabawy. Będzie widać jak to się komponuje z resztą.

Edytowane przez Đraven

Napisano

powiem Ci tak.... jeśli chcesz w tym folio pokazywać projekty niekomercyjne to ok... jeśli chcesz nim przyciągać klientów komercyjnych... to daj sobie spokój :)

Napisano
  • Autor

Tak więc klamka zapadła, krzyż wylatuje :) jeszcze raz dzięki wszystkim za opinie

Napisano

twoim logo powinno być te D z pierdołko co tam masz i starczy

każdy logo będzie kojarzył po nicku i to jest najlepsze dla freelancera