Maksym Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 (edited) Jak w oknie perspective obracam widok przy pomocy alt+ppm lub arc rotate, to model znika i pozostaje tylko bounding box. Dzieje się to niezaleznie czy włącze jego wyświetlanie czy wyłącze (wciskając J). Jak nie poruszam widokiem model jest normalnie widoczny. W obj. properties "display as box" mam odznaczone. Robi mi się tak nawet jak mam świeżo uruchomoiny program, puściutką scene i wstawię choćby kulkę lub boxa. Problem dotyczy 3ds max 9, sp2. Macie jakiś pomysł ? /dotyczy to wszystkich okien, w widokach płaskich też pozostaje tylko bounding box podczas przesuwania i splajny tez znikają. teraz sobie przypominam- na 99% zaczęło się to dziać po tym jak zaimportowałem do maxa całą mapę (level) z gry ut 2004. Chyba się przestawił na jakiś tryb oszczedzania pamięci czy co ...? a w opcjach nie mogę się doszukac jak przywrocic defaultowe ustawienia tego Edited January 13, 2011 by Maksym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wray Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Chodzi zapewne o Adaptive Degradation. Sprawdź klawisz O. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksym Posted January 13, 2011 Author Share Posted January 13, 2011 Dzięki bardzo, zadziałało :) topic do kasacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts