3D man Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 Jak zrobić efekt obracającego się śmigła do renderu? Zupełnie nie mam pojęcia - myślałem o ustawieniu odpowiedniego opacity i daniu jakiejś textury, ale ten pomysł chyba jest beznadziejny....
Lucas Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 Pomysł wcale nie jest beznadziejny:). Tak się często robi i chyba jest to najłatwiejsza metoda, tylko trzeba właśnie tę teksturę dobrze przygotować. Najlepiej zanimuj śmigło (dobrze, gdyby obrót jakoś odzwierciedlał rzeczywistość - takie śmigła to zazwyczaj kręcą się z prędkością 2000-3000 RPM) i potem włącz motionblur.
3D man Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Napisano 13 Styczeń 2011 Ok, próbowałem tego - w photoshopie zrobiłem 2 koła (czarne i czerwone (czerwone troche większe od czarnego)), dałem motion blur, potem do maxa, opacity na 20, ale jeszcze efekt taki nie specjalny - chciałbym osiągnąć coś takiego: http://planes.com/media/upload/photos/140_cessna_206_stationair_l.jpg
Lucas Napisano 14 Styczeń 2011 Napisano 14 Styczeń 2011 Zwróć uwagę na złożoność tego "okręgu" - kombinujesz w dobrym kierunku ale pewnie musisz dodać więcej tych okręgów, jakoś umiejętnie je pomieszać. No i na opacity też zrób teksturę - przy samej procentowej przezroczystości raczej to nie wyjdzie i musisz kontrolować to właśnie teksturą.
Rekomendowane odpowiedzi