nariox Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Witam!;P zwracam sie do o was o pomoc w pewnej blachej sprawej zwiazanej z koscmi(jako ze ich sie ucze). Mianowicie chciałem dodać kości do pewnego wczesniej zrobionego obiektu.Wiec wszystko do tego momentu ok.Niestety w phase mode zaczely sie problemy-obiekt dziwnie sie wygina,obraca sie caly mimo ze ma kilka kosci. Obojetnie ktora kosc wezme wygnie sie troszke jak powinno a przy okazji obroci sie caly obiekt. Wiem ze wina lezy w obiekcie-tylko nie wiem w jakiej opcji obiektu Wnioskuje tak,poniewaz na tej samej scenie zrobilem prostopadloscian tez dodalem kosci i wszystko pracuje jak nalezy... zamieszczam pliczek(2.49) http://hostuje.net/file.php?id=68d7863a772d72153341c7455358c250
nariox Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 jak zwykle masz racje;))(pkt+) pytanie teraz,dlaczego blender czasem ustawie ta weight dobrze,a czasem zle?przy poprzednim rownie nieregularnym ksztalcie(mianowicie kolano z noga) takiego problemu nie byl/moje pytanie zatem brzmi,czy to sie gdzies ustawia?
szczuro Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 to jest jakiś algorytm i jest on raczej głupi :) czasem działa dobrze, częściej nie i trzeba wtedy ręcznie. Sądzę, że to z powodu tych przewężeń tak dziwnie zinterpretował tą bryłę. :)
n-pigeon Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 automat to baza pod ręczną edycje :) i tak nieźle sobie radzi
nariox Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 (edytowane) chmmm;) dzieki wielkie:P no coz...widze ze kolejna rzecz do nauki:PP n-pingeon niestety teraz bedacy w dobrym liceum nie mam czasu na nauke dodatkowo jeszcze pythona bo: dobre liceum+profil mat-fiz+certyfikat b2+feniks(fiz)+blender+dojazd 15km to naprawde ledwo wyrabiam:D :PP praktycznie nie ma mnie w domu:p Edytowane 18 Styczeń 2011 przez nariox
Rekomendowane odpowiedzi