syriusz 27 Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 Witam, chciałbym zapytać, czy i jak można zrobić coś podobnego jak w załączonym linku. Chodzi o zmianę kolorów ścian elewacji i wnętrza, zmianę okien i kolorów, zmianę dachu cokołów itp za pomocą suwaka, kliknięcia na dany element. Byłbym bardzo wdzięczny a odpowiedź. Pozdrawiam http://www.polskieokna.pl/wizualizacje.html
Dynamico Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 Jestem "prawie" pewny , że to Flash. Biorąc pod uwgę jego możliwości to da się również np. wyłączyć światło. :-) Zobacz tu: http://www.fagerhult-lct.com/ Prejdź do "custom controls".
syriusz 27 Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Napisano 17 Styczeń 2011 Dzięks:) myślisz że to jest zrobione we flashu? Zastanawia mnie to jak renderuje się takie rzeczy, trzeba zrenderować z światłem i bez?
Dynamico Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 Myślę, że nałożone warstwy z okresloną "przeźroczystością". Przez przełączanie 0-1 łatwo zmienić wyświetlany kolor (kilka warstw z oknami o różnych kolorach i 100% przeżroczystością i włączanie "widoczności" poszczególnych warstw) lub płynną zmianę (jaśniej-ciemniej) również "miejscowo. Sprawny programista jeżeli dostanie odpowiedni materiał to pewnie w jeden dzień coś takiego złoży. Może bez wyszukanego interfac'u ale działające.
kamil.ochel Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 szybciutko flesza odpalam i biegnę z pomocą :) zieleń i elementy nie zmieniające koloru to still render dach i sciany to tez render tylko czarno-biały, z nałożoną maską ("płachtą" koloru), w trybie mieszania pewnie hard light albo jakiejś takiej podobnej. jak dodać do tej maski filtr "adjust color" to możemy sobie zmieniać kolorki okna natomiast to wydaje mi się że to są po prostu obrazki wyrenderowane, które zmieniają się w locie po kliknięciu co do produkcji samego rendera to renderujemy bez okien, dach i ściany kolorujemy na biało/szaro a okna na osobnych passach (zauważcie że firanki w ogóle się nie zmieniają) wszystko to tak na prawdę niewiele kodowania, najgorszy chyba ten próbnik kolorów :) btw żeby sprawdzić czy to flesz wystarczyło kliknąc prawym gdzies na tym domku i nam się pokazuje menu flashowe ;p
syriusz 27 Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Napisano 17 Styczeń 2011 Panowie dochodzi jeszcze do tego animacja otwierania okien, z animowaniem nie bezie problemów tylko jak to wszystko połączyć w flash?
Rekomendowane odpowiedzi