3d_operator Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 Witam, mam taki problem: chcę aby box nie rzucał cienia. Wyłączyłem w object properties opcję cast shadows a on dalej ten cień rzuca. Jaka może być tego przyczyna?
Hynol Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 Może to GI daje cień - wtedy trzeba obiekt wywalić z liczenia GI.
3d_operator Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Napisano 22 Styczeń 2011 Znalazłem rozwiązanie. To szafa rzuca cień. I tu dziwna sprawa, bo sama szafa nie tylko jej drzwi. Jak to możliwe? Tak jakby góra szafy była przezroczysta. Może ktoś to wytłumaczyć?
MariushO Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 Ciezko wyczuc tak w ciemno ale moze to byc problem z normalsami, moze jeden obiekt ma material ustawiony na 2-side a drugi nie, albo w object properties cos jest poknocone...wiecej pomyslow nie mam
3d_operator Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Napisano 22 Styczeń 2011 co zrobić aby górna deska szafy nie przepuszczała cieni obiektów, które są w niej (tej szafie)?
Gość freyr.nadov Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 a ja mam z koleji inny problem, mój obiekt nie rzuca cienia..:/, chodzi mi o rzucanie cienia na podlorze na którym modeluje.. jakieś propozycje..?
Rekomendowane odpowiedzi