Napisano 22 Styczeń 201114 l Witam Wrzucam moje wypociny. Od razu przepraszam za słabe oświetlenie, ale na renderingu i kompozycji nie znam się zupełnie(mam nadzieję, że pomożecie). Tył wymaga jeszcze poprawek+dodanie znaczka, napisu Q7 itp. Proszę o opinie, rady i oczywiście krytykę:). Soft: 3ds Max 2009
Napisano 22 Styczeń 201114 l Tak z miejsca to chyba widzę buga na rogu tylnego reflektora , a tak to daj siatki to coś się więcej powie.
Napisano 22 Styczeń 201114 l Smoku ma racje z tym bugiem cos tam sie krzywi lekko i dolaczam sie do poprzednika daj siatki Iwydaje mi sie albo to tylko zludzenie, ale klamki sa chyba przekrzywione lekko
Napisano 22 Styczeń 201114 l Autor Oto i siatki. Sorry za słabą jakość, ale poligonów mam strasznie dużo(za dużo).
Napisano 23 Styczeń 201114 l W zaznaczonych miejscach jakos dziwnie ta siatke masz zrobiona, po mojemu niektore vertexy powinienes zweldowac, nie wiem jak jest po 2 stronie samochodu ale pewno tak samo. No i w rogu tego reflektora tylnego musisz popr bo siatka sie wygina ostro
Napisano 23 Styczeń 201114 l Przede wszystkim to usuń te dziury na klamki i zrób je po MS1/2 jak wolisz. Ten czujnik pod przednim reflektorem też zrobiłbym po MS i to coś co jest na łączeniu tylnego zderzaka z karoserią.
Napisano 23 Styczeń 201114 l Autor Up Nie wiem czy wygląda lepiej. Zrobiłem tak jak mówił Oleksiak. MariushO źle to zrozumiałeś. Górna krawędź zachodzi na dolną, która jest pod spodem i jej nie widać. EDIT Tego czegoś na dole po środku światła nie zauważyłem w porę. I to na nadkolu tylnym. Wrzucę poprawione przy następnym upie. Edytowane 23 Styczeń 201114 l przez Filippo
Napisano 25 Styczeń 201114 l Autor Chyba już udało się rozwiązać te bugi przy rogu światła. Dzięki za komentarze. Prosiłbym o jakieś rady dotyczące studia i oświetlenia albo podrzucenie tutoriali. No i powoli zacznę może dłubać następny model.
Napisano 25 Styczeń 201114 l Na clayu dużo nie widać, pokaż model z średnim glossem i ciemno-szarym kolorem (z viewportu).
Napisano 25 Styczeń 201114 l Filippo z tymi edge loopami co pokazywalem ci wczesniej miales racje takie ujecie bylo i moja pomylka... zwracam honor... ale tu na zdjeciu ponizej, nie wiem moze sie nie znam ale cos sie dzieje niedobrego z ta siatka