niuno Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 witam po extrude along spline mam zupelnie przestawione face`y , a po zaznaczeniu opcji align to face normal (zalacznik 2) , ksztalt sie robi zupelnie plaski. nie pomaga modyfikator Normal i Xform , nie wiem co robie zle.. a robie tak: box > zaznaczam poligon do extrude > extrude along spline > zaznaczam spline . Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariushO Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 Nie rozumiem dlaczego masz poprzestawiane facey, po tej operacji one sa poprostu wygladzone . W ustawieniach masz taki parametr Autosmooth domysnie jest ustawiony na 45. Sproboj zaznaczyc wszystkie polygony zmien Auto na np 10-20 i wcisnij autosmooth zobacz czy sie poprawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
niuno Posted January 23, 2011 Author Share Posted January 23, 2011 rzeczywiście , nie pomyślałem o autosmooth, dzięki, lata już w maxie nie siedziałem ;) pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts