agatfx Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Czesc Ostatnio usiadlam do Nuka nigdy wczesniej nie zajmujac się compositingiem - bardzo fajna aplikacja! problem: Chcę zapisac animacje ale nie jako pojedyncze pliki-klatki (write) tylko jako gotowy klip np.: avik, mpeg. pomóżcie bo w robocie mnie zabiją ;) pozdrawiam agata
lechoo Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 Wydaje mi sie ze nuke z klipow zapisuje tylko mov.
jaras Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 mozesz zapisac w mov (z roznymi kodekami, np. mpg4 - wtedy jest w miare dobra jakosc i lekki plik)
agatfx Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Napisano 24 Styczeń 2011 Panowie prosba o wskazanie w ktorym miejscu jest opcja zapisu - .mov??? (byle byl filmik!) W opcjach write sa same rozszerzenia pojedynczych plikow bitmapowych :( Jeszcze nie znam tego softu, a chce sie go uczyc. :) dzieki za pomoc!
lechoo Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 Poprostu piszesz w nodzie write sciezke do pliku np. D:\output.mov
SYmek Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 Czy aby nie było tak, że na niektórych platformach Nuke nie ubsługiwał filmów (xp64)? Potrzebuje quicktime'a albo ffmpeg (linux).
Alibaba Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 Czy aby nie było tak, że na niektórych platformach Nuke nie ubsługiwał filmów (xp64)? Potrzebuje quicktime'a albo ffmpeg (linux). Ano bylo, na win64 mov nie da sie bezposrednio zapisac. Nie jest to wina Nuka, a raczej lenistwa Apple ktory od dwoch lat QuickTime na x64 przepisuje. Natomiast na win 32 dziala normalnie.
lechoo Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 Od wersji 6.2 Nuke 64bit obsluguje QuickTime.
agatfx Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Napisano 25 Styczeń 2011 Jest problem z zapisem (.mov) sprawdze w domu jakà mam ver Nuke. Poradzialam sobie w Ae :) dzieki Panowie!
<PrzemS> Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 jedyna opcja wg mnie -exportuj sekwencje i w AE robisz z tym dalej co chcesz. Trzeba też pamiętać aby trzymać oryginalne parametry źródeł+projektu- na wejściu i wyjściu- *raw data itp. na pewno dojdziesz ))
Rekomendowane odpowiedzi