Lucas Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Witam, mam taki problem - w pewnym momencie, po przypisaniu materiału do obiektu, nagle cała lista materiałów (dość długa) zniknęła. Mogę tylko dodać nowy materiał lub wybrać przez DataBrowse (co jest w pełni skuteczne ale raczej mało wygodne). Kilka razy już się to zdarzało ale wystarczyło ponownie wczytać całą scenę - teraz niestety lista opustoszała na dobre.
szczuro Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 (edytowane) jak masz dużo (jakąś określoną liczbę ale nie pamiętam ile) materiałów to tak się robi i tyle :) jak zapisywałeś to ci wywalało nieużywane i zmniejszała się ich liczba i dlatego po wczytaniu było ok :) zawsze możesz kopiować materiał z aktywnego obiektu, do zaznaczonych przez chyba (nie mam blendera pod ręką) ctlr+L Edytowane 1 Luty 2011 przez szczuro
Lucas Napisano 3 Luty 2011 Autor Napisano 3 Luty 2011 Faktycznie, z tego co pamiętam, to się działo właśnie kiedy zamiast wybrać materiał, przypadkowo klikałem na 'add new' - i pewnie przekraczałem tę magiczną liczbę:). Co dziwne - w edit mode, z zakładki editing akurat widzę wszystkie materiały. Dzięki za wyjaśnienie.
Rekomendowane odpowiedzi