Napisano 1 Luty 201114 l Witam, Mam pytanie: czy jak kupie w procad plytkę ArchInteriors, to te modele z tych 10 scen mogę wykorzystywać komercyjnie w swoich wizkach? I drugie pytanie czy jeżeli tak, to czy takie jak są czy moge np. szafce zmienić texturę lub kolor? Pozdr.
Napisano 1 Luty 201114 l Musisz obadać licencję, tam jest wyliczone, co jest zabronione. A co nie jest zabronione...
Napisano 1 Luty 201114 l w sumie to logiczne się wydaje, że jak bulisz kase na modele, to już żeby robić sobie z nimi co się zechce, bo bo zwykle to zarmowy stuff ma ograniczenia żeby nie wykorzystywać go komercyjnie.
Napisano 1 Luty 201114 l No to uważałbym z tą logiką. Ustawa o prawie autorskim ogranicza możliwość korzystania z utworu innego twórcy. Na przykład jeżeli kupimy model 3D od innego człeka, przeniesiemy majątkowe prawa autorskie na siebie, to nie możemy ingerować w sam model bez zgody twórcy. Oczywiście wszystko zależy od tego co zawiera licencja, ale pamiętałbym o tym że nie jest tak jak mówi Stachu, bo można się naciąć.
Napisano 1 Luty 201114 l Przy produktach na stronie jest licencja. Ogólnie nie możesz tylko sprzedawać samych modeli/textur/shaderów. W wizkach możesz robić z tym co chcesz i sprzedawać jako komercyjne rendery.
Napisano 4 Luty 201114 l Autor Dzięki za odpowiedzi. Tak naprawde to zalezało mi aby wypowiedział się ktoś kto uzywa takich modeli w własnych wizkach. Słabo znam angielski, żeby obczaić licencje. Swoją drogą to czy Eversi wypuszczjąc produkt także na rynek polski nie powinni przygotować licencji w języku polskim?
Napisano 4 Luty 201114 l Autor infected napisał: Ależ Evermotion Spółka cywilna to firma krajowa Chyba wszyscy to wiedzą ;) Chodziło mi o to, czy nie powinni takiej licencji napisać po polsku (przecież znają ten język).