Napisano 9 Czerwiec 200420 l Mam problem dopiero się uczę przerobiłem toturiale z 3d maxa6 i nie wiem jak zabrać się za http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/body1.asp mianowicie jak edytować tą bryłę, dodawać nowe wertexy i tworzyć przekątne czyli po prostu ten poczatek:) Gdyby ktoś był tak miły i mi wytłumaczył był bym wdzięczny :)
Napisano 9 Czerwiec 200420 l to że od boxa to wiem i z angielskim nie ma kłopotu chodzi mi o to co robić dalej po zamienieniu obiektu w editable mesh
Napisano 9 Czerwiec 200420 l extrude one face from the cube, like show on picture on the left. Repeat this process and adjust the vertexes.
Napisano 9 Czerwiec 200420 l http://evolution.paynereactor.com/tutorials/actor-fx2/Untitled%20Document_files/detach.gif
Napisano 9 Czerwiec 200420 l nie jednak nie wiem jak zrobić aby łączyć w tym kwadracie te linie i tworzyć nowe :/
Napisano 9 Czerwiec 200420 l w tutku jest napisane zebys zaznaczyl wybrane scianki i je ekstrudowal a nastepnie przesowal werteksy. wszelkie narzedzia do tego masz po prawej stronie w zakladce modify jak zaznaczysz tego zmeshowanego boxa.
Napisano 9 Czerwiec 200420 l ehh jak wyekstrudujesz (sprawdzales?) jedna scianke to powstana 4 kolejne scianki z nowymi werteksami.
Napisano 9 Czerwiec 200420 l może zajżysz do helpa (F1) zobaczysz mniejwiecej co jak działa elementarna wiedza jest wskazana żeby wogóle marzyć o wymodelowaniu czegoś modele ludzi są jednymi z najtrudniejszych obiektów do wymodelowania (o ile nie najtrudniejsze) to taka mała uwaga odemnie ;)
Napisano 9 Czerwiec 200420 l Nie jestem no name, nie marzę nawet o modelowaniu chciałem tylko wiedzieć jak do tego się zabrać :) i na razie wezm się za krzesło :P chyba muszę się jeszcze dokształcić bo nik nie che mi napisać krok po kroku na co klikać aby zrobić podstawę tej stopy :(
Napisano 9 Czerwiec 200420 l poeksperymentuj z opcjami editmesh w zakladce modify. wszystko jest w tutku. ja ekstrudowac? klikasz facea i wciskasz klawisz ekstrude.
Napisano 9 Czerwiec 200420 l a może chodzi o to , ze nie wiesz jak zaznaczyć face\'a?? Jeśli chodzi o to to rozwijasz Edit Mesh plusikiem z lewej strony i klikasz w Face. Potem szukasz extrude w liście na dole i dalej sobie poradzisz... Jak chcesz, to zgłoś się na GG bo nie mam co robić 3644059.
Napisano 9 Czerwiec 200420 l Wielkie dzięki coś mi net pada dziś już nie mogę siedzieć (uroki bycia nie pełno letnim) ale zaczynam łapać o co w tym chodzi :) wielkie dzięki