Napisano 10 Luty 201114 l Bułgarskie studio animacji Genig zamieściło na profilu Vimeo cinematic do gry MMO "Earthrise". Dzisiaj dodatkowo pojawił się materiał wideo "making of" do tej animacji. Sam film powstał w trzy miesiące i odpowiedzialny był za niego zespół ośmioosobowy. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1613
Napisano 10 Luty 201114 l Dobra robota, chociaż mnie nie powaliło i nie przypadło mi do gustu. Za mało dynamiczne. Ale kocham oglądać making ofy. Dzięki Adek!
Napisano 10 Luty 201114 l Idealny przyklad jak mozna renderingiem i kompositingiem zepsuc dobry obraz:) Prevki z making offa wygladaja duzo dynamiczniej i czytelniej..np kafle na podlozu, dopoki nie doszedl mtion blur, ciemne swiatlo i jakies dymy,pierdoly..wszystko zrujnowaly. Ogolnie spoko robota, w koncu cinematik, ktory moglyby zrobic polskie firmy, czyli sredni, ale ok. Dawno juz nie widzialem cinematika w tej stylistyce, w ktorym animacja postaci bylaby robiona recznie. A tutaj jak widac tak bylo, niestety miejscami jest przez to troche udziwniona, ale co tam.
Napisano 11 Luty 201114 l Czy wie ktoś czym są te "warstwy", które w każdej scenie się pojawiają [w compositingu]... Motion blura, gamme i jakieś particle jeszcze rozumiem i widze efekt, ale reszta to jaki efekt daje? Pytanie głupie, ale nigdy nie miałem nic wspólnego z compositingiem :P
Napisano 11 Luty 201114 l To już norma, kiedy making of robi lepsze wrażenie niż cinematik. Niedługo będą robić dvd z making of a w dodatkach bedzie fimik.
Napisano 12 Luty 201114 l Wiem, że nie powinienem i tak nagle wyskakuje z takim pytaniem, ale jaki tytuł ma ten kawałek w "making of"?