Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Straszny noob ze mnie jeśli chodzi o robienie stron www, jednak wyjątkowo muszę takową stworzyć. Tak oto, mam pocięty projekt w photoshopie który sobie eksportuje do dreamweavera. iii tutaj utknołem jest jakiś tutorial który pociągnie temat dalej? tj. robienie tych tabelek, wyśrodkowanie strony itd. ? coś dla laika. ot chociażby pod jakimi hasłami szukać ów poradników.

Pozdrawiam,

max_1989

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

radziłbym poczytać na początek trochę o HTML + CSS

nie wiem jak jest w tej chwili z programami do składania... ale jak ja z nich korzystałem to wrzucały masę śmiecio-kodu :)

Napisano

Stron nie powinno się robić na tabelkach, ani to praktyczne, ani poprawne. Poszukaj w google video-tutoriali do css i htmla. Dawniej oglądałem i słuchałem, rzecz jasna angielskich komentarzy - pomogło. Pewnie proste www robisz, parę tutów i masz sajta. Pokaż ten projekt. Będzie mi łatwiej Ci pomóc. Programy do generowania/składania stron bym sobie odpuścił. Tak jak Torm napisał, robią siekę w kodzie.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi. Znalazłem taki video tutorial składający się z 5 partów:

Mi pomógł, właściwie to co chce zrobić jestem już w stanie wygenerować. Co do automatów, ja jestem osobiście za. Ten photoshopowy akurat wygląda w miare przejrzyście. Sposób się sprawdza przy stronach domowych/firmowych w momencie gdyby szło o zrobienie portalu to faktycznie pomysł kiepski.

Pozdrawiam,

Artur.

Napisano (edytowane)

Polemizowałbym nt. automatów. Dla mnie kompletna strata czasu, testowałem je może 3/4lata temu - mogło się coś zmienić, nie wiem. Żaden automat (nigdy?) nie będzie dorównywał klasycznemu "notatnikowi" i tworzenia strony według zasad. ;)

No ale to tylko moje zdanie.

Edit: Z tego co pamiętam, to PS generował wszystko w tabelkach.

Edytowane przez Manver