Napisano 10 Luty 201114 l Cześć, Straszny noob ze mnie jeśli chodzi o robienie stron www, jednak wyjątkowo muszę takową stworzyć. Tak oto, mam pocięty projekt w photoshopie który sobie eksportuje do dreamweavera. iii tutaj utknołem jest jakiś tutorial który pociągnie temat dalej? tj. robienie tych tabelek, wyśrodkowanie strony itd. ? coś dla laika. ot chociażby pod jakimi hasłami szukać ów poradników. Pozdrawiam, max_1989
Napisano 10 Luty 201114 l Autor http://www.carlosaleman.com/tutorial1.html - niby to jest w pewnym sensie odpowiedź, aaalee może ktoś ma videotutorial? :)
Napisano 11 Luty 201114 l radziłbym poczytać na początek trochę o HTML + CSS nie wiem jak jest w tej chwili z programami do składania... ale jak ja z nich korzystałem to wrzucały masę śmiecio-kodu :)
Napisano 11 Luty 201114 l Stron nie powinno się robić na tabelkach, ani to praktyczne, ani poprawne. Poszukaj w google video-tutoriali do css i htmla. Dawniej oglądałem i słuchałem, rzecz jasna angielskich komentarzy - pomogło. Pewnie proste www robisz, parę tutów i masz sajta. Pokaż ten projekt. Będzie mi łatwiej Ci pomóc. Programy do generowania/składania stron bym sobie odpuścił. Tak jak Torm napisał, robią siekę w kodzie.
Napisano 12 Luty 201114 l Autor Dzięki za odpowiedzi. Znalazłem taki video tutorial składający się z 5 partów: Mi pomógł, właściwie to co chce zrobić jestem już w stanie wygenerować. Co do automatów, ja jestem osobiście za. Ten photoshopowy akurat wygląda w miare przejrzyście. Sposób się sprawdza przy stronach domowych/firmowych w momencie gdyby szło o zrobienie portalu to faktycznie pomysł kiepski. Pozdrawiam, Artur.
Napisano 12 Luty 201114 l Polemizowałbym nt. automatów. Dla mnie kompletna strata czasu, testowałem je może 3/4lata temu - mogło się coś zmienić, nie wiem. Żaden automat (nigdy?) nie będzie dorównywał klasycznemu "notatnikowi" i tworzenia strony według zasad. ;) No ale to tylko moje zdanie. Edit: Z tego co pamiętam, to PS generował wszystko w tabelkach. Edytowane 12 Luty 201114 l przez Manver