Napisano 11 Luty 201114 l Witam, mam pytanie. Chciałbym nauczyć się 3D i mam pytanie, czy 3ds max pójdzie mi na tym oto sprzęcie? Może trochę śmieszne parametry, ale jeszcze na nim przesiaduję. Windows XP Professional 2002 Procesor: Intel® Celeron CPU 1200MHz 1.20 GHz RAM: 128 MB RAM Karta graficzna: GeForce 32 MB
Napisano 11 Luty 201114 l troche wolny ten telefon... ;) a tak serio, to niestety nie, chyba ze dogrzebiesz sie do jakiejs starszej wersji w rodzaju 6 albo jeszcze dalej.
Napisano 11 Luty 201114 l bez zlosliwosci nie sądzę by max sie zmieścił u Ciebie na dysku. Moze zacznij od czegos starszego lub mniejszego - nie koniecznie tak rozbudowanego softu. I najlepiej darmowego. szkoda wydawać 10tys na maxa przy takim komputerze.
Napisano 11 Luty 201114 l jak miałem 12 lat używałem na takim równie zgraciałym komputerze jak Twój czegoś, na czym nauczyłem się modelowania i podstaw animacji: Anim8or (http://www.anim8or.com) i do tego fajne rzeczy jak GIMP albo darmowy programik do rozkładania UV - UVmapper co ciekawe Anim8or ma tak koło 1 megabajta. BTW Kurczę blade, nie ma lipy.. chlip.. to były stare piękne czasy, jeszcze odczuwam ten niezły klimat, zupełnie prosta struktura, interfejs i te shaderki w Anim8or.. Zaczęli w nim nawet sławni animatorzy jak Tyson Ibele. A tu jest coś od z naszych, czyli Polaków: Jakby ktoś chciał robić za friko na słabym sprzęcie coś fotorealistycznego, to fajnie z Anim8orem gra Kerkythea która importuje OBJe Edytowane 11 Luty 201114 l przez Camel
Napisano 27 Luty 201114 l Może i pójdzie,ale przuygotuj się na duże męczarnie... Komputer będzie się zacinał i tym samym utrudniał pracę. To rozwiazanie tylko na krótką metę. Jeżeli myślisz poważnie o grafice,to nastaw się na zakuo nowego sprzętu.