Napisano 15 Luty 201114 l Bawię się ostatnio w automatyzowanie procesu renderingu. Jak ktoś chce to może podesłać jakąś testową scenę w niewysokiej rozdzielczości do testu. Najbardziej chodzi mi o sprawdzenie poprawności renderu, i poznanie problemów jakie mogą się pojawić w trakcie. Narazie ustawiony 3ds (mental, scanline i v-ray 1.5) oraz sam blender. Komp też niezbyt mocny ale do testu wystarczy. Chociaż marzy mi się renderfarma online :). Lukos 86 już robił coś podobnego 3 lata temu ale nie było zaiteresowanych a komputerów miał bardzo dużo. Nocami średnio od 22 do 9-10 rano pc offline ale zgarnie projekty po włączeniu w systemie FI-FO (pierwszy wchodzi-pierwszy wychodzi) http://kincer.pl/renderfarm/
Napisano 19 Luty 201114 l Autor Brak zainteresowanych. Porzucam projekt. Ciekawi mnie czemu takie małe zaiteresowanie...a miałem w planach zakup core i7 ale to już trudno.
Napisano 19 Luty 201114 l Ciekawi mnie czemu takie małe zaiteresowanie... ja stawiam na to ze powod to zbyt duzo zachodu w porownaniu do kozysci z tak malej renderfarmy.
Napisano 19 Luty 201114 l Autor Też mi się tak wydaje, ale niestety nie czytam w myślach :) Chociaż z drugiej strony sam byłbym ciekaw jak to działa i wysłałbym coś do testu. 2 lata temu lukos86 miał 20 quadów to też nie było zainteresowanych.
Napisano 20 Luty 201114 l Fajny pomysł i zabawka. Ja np nie wysyłam - bo nie używam maxa, ani blendera. Ale gdybym ich używał, na pewno bym wysłał ;]