xorgie Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Jak mam nalożyć teksturę na model w 3ds max 6?? y i nie za dużo jescze wiemn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacor3003 Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 zmień kolor \"diffuse\" materiału na teksturke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 a zes mu wytlumaczyl... po pierwsze musisz miec zmapowany obiekt (UVW Mapping) potem wlaczasz Material Editor, schodisz an dol do zakladki Maps, tam odnajdz Diffuse, nacinisj obok na NONE potem wybierz BITMAP i wybierz swoja teksturke. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xorgie Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2004 A można troche prościej, po kolei co mam rtobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 jeśli nie rozumiesz tego, co napisał Pablo, to znaczy ze pilnie potrzebujesz przeczytać helpa :/ Na pewno znajdziesz tam opis step-by-step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xorgie Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2004 A czy da się przesówać teksturkę?? (Jeżeli np. nie oko jest na miejscu ucha) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noldomire Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Xorgie, forum jest po to by ludzie sobie pomagali. Ale nie jest po to by leniwych wyręczać, bo im się do helpa zajrzeć nie chce. Kiedy będziesz miał poważny problem, napisz, choćby do mnie na maila, na pewno wytężę cały mój potencjał by udzielić Ci odpowiedzi. Ale jeśli Tobie się nie chciało poświęcić paru minut na znalezienie odpowiedzi w helpie, to znaczy, że nie szanujesz czasu osób, które chcą pomagać innym. Wiem wiem, zrzędliwy jestem ; ) [Wyedytowany dnia 15-6-2004 > Noldomire] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Jesli chcesz przesuwac teksturke na obiekcie to musisz go najpierw zmapowac (UVW Mapping lub Unwarp UVW ) i wtedy sobie przesuwasz ile chcesz. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi