Amok Napisano 11 Czerwiec 2004 Napisano 11 Czerwiec 2004 Czy ktoś coś wie na temat Duala , i Vray- czy Vray obsługuje w pełni dualny system tak jak Mental? Może jakaś płyta główna godna polecenia? wogule szukam jakiś informacji na temat dwóprocesorowych systemów.....
Orion Napisano 11 Czerwiec 2004 Napisano 11 Czerwiec 2004 Jak szukasz info to poszukaj w http://www.google.pl :) Odnośnie v-raya to sprawa tyczy się czy system obsługuje 2 proce, jeśli tak to v-ray teź. Z płyt to polecam Msi k7d Master- sam mam i nie nażekam :)
Amok Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Napisano 11 Czerwiec 2004 dzięki , powiedz jeszcze ile kosztowała cię ta płyta ?
Amok Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Napisano 11 Czerwiec 2004 jeszcze jedno pytanko , czytałem że do dej płyty trza Athlona MP , czy pujdzie na niej np. AMD ATHLON XP 2500 BARTON
Batou Napisano 11 Czerwiec 2004 Napisano 11 Czerwiec 2004 Nie jestem specjalistą ale... Słyszałem że można wpiąć w taką płytę dwa zwykłe xp, ale trzeba fizycznie ingerować w procesor w celu jego przerobienia. Nie wiem dokładnie o co chodzi i na czym to ingerowanie polega (chyba na umieszczeniu jakiegoś drucika w podstawce procesora), jednak standardowy xp w stanie surowym nie będzie działał z drugim prockiem na takiej płycie. To raz Dwa... moim zdanie nie opłaca się czegoś takiego kupować. Ostatnio wymieniałem procesor i trochę się tym interesowałem. Nie wiem dokładnie jak wygląda sprawa z v-ray`em ale pod mentalem dual xp jest tak samo szybki jak p4 ht northwood 2800, przy czym p4 licząc razem z płytą jest o jakieś 1000zł tańszy. Za podobną kasę możesz mieć również athlona 64 (może o jakieś 300zł drożej). Jak sam widzisz na p4 oszczędzasz sporo kasy, którą następnie wydajesz na dwie kości 512 mb ddr 400Mhz Kingstona ;). Ja ostatnio sobie kupiłem właśnie p4 ht northwood 2.8 box (firmowe chłodzenie) z płytą abit vt7 (tania, ale dobra) i zapłaciłem za to w sklepie niecałe 1300zł. Polecam
Orion Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Batou--> Amok się pytał o płyty dwuprocesorowe, więc odpowiedziałem, a swoją drogą to przesiadłbym się na P4 (ale Duala hehe :D)
SansSerif Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9217
Batou Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Orion : Wiem. Ja tylko wyraziłem swoje zdanie.
Rekomendowane odpowiedzi