Napisano 11 Czerwiec 200420 l Czy ktoś coś wie na temat Duala , i Vray- czy Vray obsługuje w pełni dualny system tak jak Mental? Może jakaś płyta główna godna polecenia? wogule szukam jakiś informacji na temat dwóprocesorowych systemów.....
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Jak szukasz info to poszukaj w http://www.google.pl :) Odnośnie v-raya to sprawa tyczy się czy system obsługuje 2 proce, jeśli tak to v-ray teź. Z płyt to polecam Msi k7d Master- sam mam i nie nażekam :)
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor jeszcze jedno pytanko , czytałem że do dej płyty trza Athlona MP , czy pujdzie na niej np. AMD ATHLON XP 2500 BARTON
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Nie jestem specjalistą ale... Słyszałem że można wpiąć w taką płytę dwa zwykłe xp, ale trzeba fizycznie ingerować w procesor w celu jego przerobienia. Nie wiem dokładnie o co chodzi i na czym to ingerowanie polega (chyba na umieszczeniu jakiegoś drucika w podstawce procesora), jednak standardowy xp w stanie surowym nie będzie działał z drugim prockiem na takiej płycie. To raz Dwa... moim zdanie nie opłaca się czegoś takiego kupować. Ostatnio wymieniałem procesor i trochę się tym interesowałem. Nie wiem dokładnie jak wygląda sprawa z v-ray`em ale pod mentalem dual xp jest tak samo szybki jak p4 ht northwood 2800, przy czym p4 licząc razem z płytą jest o jakieś 1000zł tańszy. Za podobną kasę możesz mieć również athlona 64 (może o jakieś 300zł drożej). Jak sam widzisz na p4 oszczędzasz sporo kasy, którą następnie wydajesz na dwie kości 512 mb ddr 400Mhz Kingstona ;). Ja ostatnio sobie kupiłem właśnie p4 ht northwood 2.8 box (firmowe chłodzenie) z płytą abit vt7 (tania, ale dobra) i zapłaciłem za to w sklepie niecałe 1300zł. Polecam
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Batou--> Amok się pytał o płyty dwuprocesorowe, więc odpowiedziałem, a swoją drogą to przesiadłbym się na P4 (ale Duala hehe :D)