Napisano 2 Marzec 201114 l Mam problem z dużym kontrastem cieni, dokładnie chodzi o cień we wnęce, który jest za mocny (to co widać u góry). Chodzi mi o zmniejszenie cieni wewnątrz przy zachowaniu jasności i cieni na zewnętrznych ścianka obiektu (obraz na dole przedstawia oczekiwany efekt, niestety wykonany jest w ps). Scena ma ustawione oświetlenie "sky dome". Parametry radiosity widoczne są na załączniku. Pozdrawiam, B.
Napisano 3 Marzec 201114 l Moze byc wiele powodow takiego zachowania, najprosciej daj wiekszy diffuze lub nawet 3-5% luminosity i tyle :) Edytowane 3 Marzec 201114 l przez kazka80
Napisano 3 Marzec 201114 l Moze byc wiele powodow takiego zachowania, najprosciej daj wiekszy diffuze lub nawet 3-5% luminosity i tyle :) Luminosity jest chyba najprostszym i na tą chwilę najlepszym dla mnie rozwiązaniem, chociaż zamierzałem ustawić odpowiednio parametry radiosity :) Dzięki kazka.
Napisano 3 Marzec 201114 l tylko nie przegnij z lumi. Staraj sie szukac najprostrzych mozliwych rozwiazan, a w miedzy czasie uczyc wlasciwego postepowania. :)