Skocz do zawartości

Pomóżcie w zakupie sprzętu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wirus_1
Napisano

Witam wszystkich użytkowników. Od pewnego czasu dręczy mnie myśl na temat mojego nowego komputera który złożyłem ale jeszcze nie zakupiłem.Więc zwracam się do was z prośbą o pomoc. Doradźcie mi czy warto jest włożyć kasę w te części czy może raczej jest złożyć coś tańszego a gdzie nie będzie widać różnicy. Komputer ma być przeznaczony głównie do gier. Poniżej napiszę części które mam zamiar zakupić. Dziękuję z góry za pomoc.

Płyt Główna : GigaByte GA-X58A-UD3R, X58

Procesor : Core i7-960 3,2GHz 4,8Gt/s 8MB

Pamięć RAM : 2x4GB/1333 kingston

Karta Graficzna : GigaByte GTX560 OC Ti , 1GB GDDR5

Zasilacz : Corsair CMPSU-750TXEU

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak do gier to mysle ze AMD X6 1055T naprawde w zupelnosci ci wystarczy, a zaoszczedzona kase z proca i plyty wpakowalbym w karte graficzna i porzadne chlodzenie na procka. Jak grafa to na przyklad radka 6950 i mode do 6970 lub SLI geforce 460.

Napisano

Tak się zastanawiam - jak komp ma być do gier, to po co się pytasz na forum graficznym? Bez sensu sie rejestrować w miejscu gdzie raczej ludzie używają sprzęt do innych rzeczy. Ja bym poszedł na jakiś pro gamerski portal.

Napisano

Po pierwsze jak idziesz w platformę 1366 to będziesz potrzebował 3x kości pamięci ram bo tam jest trójkanałowy kontroler pamięci. Minimum 3x2gb to rozsądny wybór :)

Po drugie to nie wiem czy lepszym wyborem nie będzie i7 2600k bo nie chce mi się sprawdzać ceny i7960. Na pewno 2600k pod względem wydajności będzie lepszym wyborem.