Gość mikizmiki Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 Witam mam taki problem modelowałem nożyczki boxem i wyglądają tak Więc chciałem je jakoś zaokrąglić więc użyłem meshsmooth i wyglądają teraz tak: Brzydko tak więc prosze o pomoc czy wie ktoś jak zrobić by wyglądały ładniej?
MariushO Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 Pewnie robiles splainami i extrude modyfikator a pozniej MS. Jesli tak to sie nie dziwie.A sugestia? zrob to splainami daj shell albo extrude, konwertuj do editable poly i potnij siatke tak zeby byly polygony z 4 vertexow, potem dopiero daj modyfikator MS albo TS
Smoku Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 Pokaż siatkę, Pewnie ma za mało podziałów wzdłuż i na krawędziach.
Gość mikizmiki Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 Foto siatki Ale ja edytowałem boxa w editpoly używałem extrude i target weld tylko no i connect
blinq Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 No siatka jest dramatyczna ;) Staraj się używać tylko czworokątów. Poszukaj tutków z polymodelingu np: powodzenia
Smoku Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 No dziwota, że się kaszani o MS. Zrób jak mówi blinq. Na krawędziach na których ma być ostro użyj też chamfera.
Rekomendowane odpowiedzi