Guest mikizmiki Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Witam mam taki problem modelowałem nożyczki boxem i wyglądają tak Więc chciałem je jakoś zaokrąglić więc użyłem meshsmooth i wyglądają teraz tak: Brzydko tak więc prosze o pomoc czy wie ktoś jak zrobić by wyglądały ładniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariushO Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Pewnie robiles splainami i extrude modyfikator a pozniej MS. Jesli tak to sie nie dziwie.A sugestia? zrob to splainami daj shell albo extrude, konwertuj do editable poly i potnij siatke tak zeby byly polygony z 4 vertexow, potem dopiero daj modyfikator MS albo TS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smoku Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Pokaż siatkę, Pewnie ma za mało podziałów wzdłuż i na krawędziach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mikizmiki Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Foto siatki Ale ja edytowałem boxa w editpoly używałem extrude i target weld tylko no i connect Link to comment Share on other sites More sharing options...
blinq Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 No siatka jest dramatyczna ;) Staraj się używać tylko czworokątów. Poszukaj tutków z polymodelingu np: powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smoku Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 No dziwota, że się kaszani o MS. Zrób jak mówi blinq. Na krawędziach na których ma być ostro użyj też chamfera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts