Skocz do zawartości

Pipeline kopiowania postaci do wielu scen

syjon

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc;

Szukam metody aby postac, ktora mam wymodelowana i zrigowana w jednej scenie kopiowac\importowac z instancja do wszystkich innych scen, do ktorych bede chcial. 100 lat temu byl system xrefow ale nie wiem czy dziala on na CATa + system wlosow + textury + linkowanie itd. itp.

Czyli np. chcialbym w animacji, ktora jest podzielona na 10 scen miec jedna i ta sama postac, a jak bede chcial cos poprawic w postaci to chcialbym miec mozliwosc dokonania zmian w pliku zrodlowym postacji...a nie w kazdej z 10 scen :\

z gory dziekuje za odp

pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

mam problem z tym systemem, prosze o pomoc!

mam postac w maxie, otwieram drugiego maxa, uzywam opcji file>reference>xref object (opcja ta dziala dokladnie tak jak chcialem, w teorii...) ale nistety, jak probuje przetestowac system do konca, czyli w maxie referencyjnym dokonac zmiany, a potem w drugim maxie zupdateowac model czyli xrefa mam 100% crasha podczas odpalania sceny (maz automatycznie wykryl zmiane, probuje zrobic update i crash?) :(((

edit:odznaczylem opcje automatycznego updateu, nic to nie dalo, dalej crash podczas ladowania sceny z xrefem

WTF?

w scenie mam model, rig CATA, modyfikatory m.in. cloth

generalnie nie widze rozwiazania ale moze ktos cos wie na ten temat...

max2011.