Jump to content

Zestaw PC: 3500-4500zl

xaoo

Recommended Posts

Serdecznie witam,

Nosze sie z zamiarem nowego komputera, ktorego bede glownie uzywal do modelowania w 3D Studio Max jak i renderowania. Odwiedzilem juz watek NV z przykladowymi zestawami i postanowilem zlozyc swoj. Chcialem sie dowiedziec, co o nim sadzicie i czy bedzie wystarczajacy na moje potrzeby. Chcialbym by to byla dosc dobra maszyna z mozliwoscia rozbudowy za kilka miesiecy gdy bede dysponowal wieksza iloscia srodkow, wtedy mozliwa jest zmiana procesora i katry graficznej oraz dysk SSD. Maszyna bedzie podkrecana, wiec na poczatek zadbalem o dobra plyte i odpowiedni zasilacz. Co do karty graficznej jak i procesora to jestem dosc elestyczny. Jesli mozecie cos doradzic to bede bardzo wdzieczny.

Oto moja konfiguracja:

CPU - Intel Core i5-2500K 3.30GHz, 6MB Cache

Plyta glowna - ASUS P8R67 PRO lub ASUS P8R6 WS REVOLUTION

RAM - 8GB Kingston Hyper-X Genesis Dual DDR3 1600MHz

Grafika - 1GB NVidia GeForce GTX 460

HDD - 640 GB WD CAVIAR BLACK WD6402AAEX, SATA 6 Gb/s 64MB Cache

Zasilacz - CORSAIR 650W TX Series

Z gory dziekuje za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam,

xaoo

Edited by xaoo

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Witam,

Twój wątek został źle nazwany. Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków oraz naniesienie poprawek. W przypadku braku reakcji wątek zostanie usunięty.

Witam ponownie,

W moich rozwazaniach pojawily sie kolejne pomysly. Czytajac posty na forum zaczalem sie zastanawiac, czy zamiast GeForce 460GTX nie lepiej zaopatrzyc sie w najprostszy model karty Quadro - Quadro 600. Wiem, ze to najtanszy i wiele osob powie, ze nie warto, ale roznica cenie jest niewielka, a Quadro oferuje stabilniejsza prace i mniejsze zuzycie energii, bo tylko 40W zamiast 170W jakie zuzywa GTX460. Zastanawiam sie rowniez, czy zasilacz o mocy 650W to nie za duzo jak na ta konfiuracje?

Pozdrawiam,

xaoo

ja narazie testowalem 460 w Octane, photoshopie extended (modele 3d i malowanie) i blenderze i nie zauwazylem problemów. przy 460 zasilacz jest ok. 460 w stresie zużywa nawet 250+ z tego co widziałem benchmarki.