safian Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Witam, mam dla Was zapewne proste pytanie. Mianowicie chciałbym face'y zaznaczać przy pomocy kwadracików, bądź małych punktów (nie pamiętam dokładnie) w ich centrum. Dla zobrazowania moich myśli o to obrazek, na którym zaznaczyłem na czerwono o co mi chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhag Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 A można to w Maya zrobić na polygonach? Może chodzi Ci o nurbsy? Jeżeli tak, to prawy klawisz na nurbsowym obiekcie i opcja "surface patch". Link to comment Share on other sites More sharing options...
asblaze Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Window>Settings.../>Preferences Selection -> select face with O Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhag Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 A do czego to się wykorzystuje? Przydatne przy jakimś praktycznym zastosowaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
safian Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 Dziękuję Ci Asblaze. @Dhag Moim zdaniem takie zaznaczanie fejsów jest bardziej komfortowe, ponieważ bez tej opcji często zaznaczamy niechciane fejsy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts