Napisano 15 Marzec 201114 l Hej mam pytanie. Jak rozdzielić widoki w Wingsie na front, left itp.? Bardzo mi to potrzebne ponieważ chce modelować na podstawie blueprintów i nie wiem jak ustawić te widoki.
Napisano 15 Marzec 201114 l Window > New Geometry Window Możesz je suwać i pomniejszać. Możesz kliknąć prawym na górną listwę okienka > "Fit" żeby dopasowało wielkość do innych okienek. Front, left ustawiasz z menu View > View along (albo odpowiednie skróty), ortograficzny widok też pod View.
Napisano 17 Marzec 201114 l Autor Jeszcze jedno pytanie. Jak mogę dopasować do siebie krawędzie obu blueprintów ?
Napisano 17 Marzec 201114 l wybierasz pierwszy blueprint > prawa mysz > absolute commands > snap > wybierasz pionowy edge na pierwszym blueprincie > zatwierdzasz > wybierasz edge do którego chcesz przesunąć (na drugim blueprincie) > zatwierdzasz w dolnej listwie zawsze pisze co akurat masz wybrać. ps. czy to u ciebie są boxy? bo szybciej wstawić image plane. ale może tylko tak wygląda.
Napisano 17 Marzec 201114 l siemka, Moim zdaniem nie ma potrzeby, chyba że koniecznie musisz je połączyć. Ja często daleko, daleeeekoooo je oddalam od siebie, a nie deformują się bo pracuje na kamerze orthographic, a przynajmniej wtedy nie przeszkadzają przy modelowaniu.
Napisano 18 Marzec 201114 l Autor Ale ja właśnie ustawiam blueprinty klikając image plane i właśnie robią mi sie takie boxy.
Napisano 18 Marzec 201114 l Jeśli tak to się nie przejmuj, pewnie inna wersja albo jakieś ustawienie, nieważne. Myślałam że wstawiasz boxa i unwrapujesz albo coś w tym stylu.