Heads Hunter Napisano 15 Marzec 2011 Napisano 15 Marzec 2011 Hej mam pytanie. Jak rozdzielić widoki w Wingsie na front, left itp.? Bardzo mi to potrzebne ponieważ chce modelować na podstawie blueprintów i nie wiem jak ustawić te widoki.
Ania Napisano 15 Marzec 2011 Napisano 15 Marzec 2011 Window > New Geometry Window Możesz je suwać i pomniejszać. Możesz kliknąć prawym na górną listwę okienka > "Fit" żeby dopasowało wielkość do innych okienek. Front, left ustawiasz z menu View > View along (albo odpowiednie skróty), ortograficzny widok też pod View.
Heads Hunter Napisano 16 Marzec 2011 Autor Napisano 16 Marzec 2011 Dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak zamrażać obiekty w Wingsie?
Heads Hunter Napisano 17 Marzec 2011 Autor Napisano 17 Marzec 2011 Jeszcze jedno pytanie. Jak mogę dopasować do siebie krawędzie obu blueprintów ?
Ania Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 wybierasz pierwszy blueprint > prawa mysz > absolute commands > snap > wybierasz pionowy edge na pierwszym blueprincie > zatwierdzasz > wybierasz edge do którego chcesz przesunąć (na drugim blueprincie) > zatwierdzasz w dolnej listwie zawsze pisze co akurat masz wybrać. ps. czy to u ciebie są boxy? bo szybciej wstawić image plane. ale może tylko tak wygląda.
Creator Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 siemka, Moim zdaniem nie ma potrzeby, chyba że koniecznie musisz je połączyć. Ja często daleko, daleeeekoooo je oddalam od siebie, a nie deformują się bo pracuje na kamerze orthographic, a przynajmniej wtedy nie przeszkadzają przy modelowaniu.
Heads Hunter Napisano 18 Marzec 2011 Autor Napisano 18 Marzec 2011 Ale ja właśnie ustawiam blueprinty klikając image plane i właśnie robią mi sie takie boxy.
Ania Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Jeśli tak to się nie przejmuj, pewnie inna wersja albo jakieś ustawienie, nieważne. Myślałam że wstawiasz boxa i unwrapujesz albo coś w tym stylu.
Rekomendowane odpowiedzi