limek13k Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Witam, Mam do Was prośbę - możecie mi podpowiedzieć jak to jest z tymi licencjami komercyjnymi do firmy jedno osobowej? Licencja w USA kosztuje ok 10 485 zł Natomiast w Polsce 19 224 zł Okazuje się jednak, że nie mogę kupić tej licencji ponieważ jest przeznaczona tylko dla USA i Kanady Moje pytanie jest następujące - czy można taki program kupić w Wielkiej Brytanii, albo gdziekolwiek za granicą? Gdzie wyjdzie najtaniej? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Czy to jest ogłoszenie Twoim zdaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limek13k Napisano 17 Marzec 2011 Autor Share Napisano 17 Marzec 2011 Nie jest - mogłem zadać to pytanie w dziale 3D Studio Max, ale tam pytania są czysto techniczne jak obsługiwać program :) Aczkolwiek jak kupię licencję to będę mógł zatrudnić pracownika od 3D w swojej firmie, bo ja głównie tworzę grafikę w PSie. Tak więc można to prawie uznać jako ogłoszenie, że szukam pracownika :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Można kupować (a w zasadzie używać legalnie, bo kupić to pewnie by się udało) tylko licencje przeznaczone na polski rynek - czyli tylko u autoryzowanych polskich sprzedawców. Tak jak oni nie mają możliwości sprzedaży do USA tak i na odwrót. I nic tu nie poradzisz. A najtaniej wyjdzie tam gdzie "urwiesz" największy rabat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limek13k Napisano 17 Marzec 2011 Autor Share Napisano 17 Marzec 2011 Rozumiem, że zakup na terenie Europy też nie wchodzi w grę? Zdziwiło mnie, że znany Polski dystrybutor podał mi cenę 3400 euro netto. - Trochę wygląda to tak jakby sprzedawał towar z zagranicy i doliczał spory % do ceny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Rozumiem, że zakup na terenie Europy też nie wchodzi w grę? Zdziwiło mnie, że znany Polski dystrybutor podał mi cenę 3400 euro netto. - Trochę wygląda to tak jakby sprzedawał towar z zagranicy i doliczał spory % do ceny ;) Cena jest w euro bo dystrybutor zamawia ja w centrali (która dla maxa jest w Czechach a dla designa w Niemczech -tutaj pewności nie mam, mogło sie ostatnio zmienic na Warszawę). Sam dystrybutor sprzeda Ci w złotówkach (kurs z dnia zakupu). Ceny u dystrybutorow moga sie minimalnie roznic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 A poza tym na tym polega handel - kupujesz taniej sprzedajesz drożej. A cen w USA nigdy nie przymierzaj do naszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limek13k Napisano 18 Marzec 2011 Autor Share Napisano 18 Marzec 2011 Dzięki za informacje. - Mało się nie wkopałem ;) No to do zakupu oprogramowania trzeba jeszcze trochę uciułać kaski, aczkolwiek to skandal, że jeden program jest więcej wart od pakietu MK Adobe CS5 no, ale co zrobić tak działa rynek. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi