Hooch Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 Witam. Kombinuje już kilka godzin nad tym jak zrobić dobrą teksture głowy młotka. Nie porafie tego zrobić. lub to nie potrafie uzyskać jakiejś przyzwoitej tekstury. Podstawy teksturowania znam. Oto mój model: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hooch Posted March 19, 2011 Author Share Posted March 19, 2011 Ktoś z was wie jak uzyskać taką teksture metalu jak na niepomalowanej końcówce łomu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blejsoid Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 pierwszy młotek jest spoko, choć drewniana rączka wydaje się trochę za mało zajechana (przebarwienia od wilgoci itp) w stosunku do ilości rdzy. druga wersja nawet nie przypomina metalu, więc to chyba zły trop. myślę że najbardziej efektownie wyglądała by rdza z przebitkami połyskującego metalu, coś w tym stylu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
polka dot Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 tak ładnie wyszły Ci tekstury na metalowych elementach, że nie wiem skąd problemy z młotkiem. może przysiądź dłużej nad mapą specular? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts