Marianone Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 Poszukuje dobrego oraz solidnego video tutoriala po Polsku. Dzięki któremu poznał bym wiele technik które pomogły by mi w tworzeniu własnych projektów. 1
Kubajaniak Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 Napisz może do jakiego programu, i co chcesz robić. Wizualizacje, animacje... Poza tym, po polsku, to nie wiem czy coś znajdziesz.
mirach Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 Dzięki któremu poznał bym wiele technik które pomogły by mi w tworzeniu własnych projektów. bez tego zebys skonkretyzowal co to za projekty to nic nie znajdziesz.
Marianone Napisano 19 Marzec 2011 Autor Napisano 19 Marzec 2011 Napisałem ze do 3ds max masz w temacie a chodzi mi głównie o modelowanie ponieważ pomimo tego ze znam dość dobrze angielski to chciałbym po polsku bo wiesz jak jest po polsku rozumiem wszystko :D A co do projektu to własnych jeszcze nie mam na myśli a w tutorialu to obojętne jedynie żebym sie nauczył przydatnych rzeczy. PS. Kidicujesz Southampton :D bo ja United i ostatnio w FA Coup grali ze sobą
wjaworski Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 Do 3ds max nic Ci nie pomogę. Jeżeli jednak zdecydowałbyś się na Blendera, to skorzystaj z linka do samoloty3d.pl, który widać w moim podpisie 1
Marianone Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 No powiem tak dzięki za tutka do blendera może kiedyś skorzystam. Lecz teraz zależy mi na tutki do 3D Maxa na allegro widziałem parę wideotutoriali po polsku co o tym sądzicie.
mirach Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 na allegro widziałem parę wideotutoriali po polsku co o tym sądzicie. pewnie niektore sa fajne a inne nie... Jak narazie chyba starasz sie dostac nagrode za najbardziej niekonkretne pytania roku. Ja ci polece wlaczenie Maxa, wybranie z menu Help > Tutorials i zaczecie przerabiac. Zobaczysz czy ci sie podoba, moze uda ci sie nawet skonkretyzowac co bys chcial w tym maxie robic a na dodatek zapoznasz sie z angielskim slownictwem stosowanym w 3d. pozdrawiam PS: nie kibicuje :)
Marianone Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 Dlaczego nie konkretne chciałbym nauczyć się podstaw modelowania w 3ds Max dzięki jakiemuś polskiemu tutorialowi może być z allegro. I chce wiedzieć czy ktoś korzystał lub zna jakiś który nauczy mnie dożo rzeczy.
Kubajaniak Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Podstawy modelowania znajdziesz na youtube.
mirach Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Dlaczego nie konkretne chciałbym nauczyć się podstaw modelowania w 3ds Max zwrociles uwage ze dopiero teraz napisales ze chcesz sie uczyc podstaw modelowania? Nadal nie wiadomo czy to modelowanie organiczne, nieorganicze, architektura czy moze gameart, ale i tak jest postep. Po polsku ciezko mi sie wypowiadac, wiekszosc materialow do maxa jest po angilesku. Jesli chcesz placic za lekcje to zainteresuj sie Digital Tutors (sam od siebie nie polecam bo umieram z nudow na ich tutkach, ale maja tutoriale od zera) http://digitaltutors.com/09/training.php?cid=106 Albo Gnomon (bardziej zawansowane i wg mnie lepiej prowadzone) http://www.thegnomonworkshop.com/store/category/21/3ds-Max powodzenia
Marianone Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 (edytowane) OK to zapytam inaczej. Na Allegro znalazłem pare tutków i tutaj moje pytanie czy zna je ktoś lub zna firmy które albo może cokolwiek o nich powiedzieć: http://allegro.pl/kurs-jak-poznac-tajniki-pracy-w-3ds-max-ie-gr3d-i1498974836.html http://allegro.pl/kurs-3ds-max-3d-studio-video-megapakiet-certyfikat-i1510431137.html. Edytowane 20 Marzec 2011 przez Marianone
Grave Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Według mnie jeśli chociaż trochę floty szkoda, to nie warto kupować. Wszystko jest za free, choćby w helpie maxa.
Marianone Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 Hm to może inaczej powiedzcie mi z czego kożystaliście gdy w zaczynaliście przygodę z MAXEM
Smoku Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Ja zaczynałem z książką Pani Pasek http://helion.pl/ksiazki/3ds-max-9-animacja-3d-od-podstaw-joanna-pasek,max9pr.htm Jednak jakoś specjalnie nie polecam. Mi się znudziła po 70 stronach i zacząłem działać sam. Zdobądź cokolwiek na temat podstaw Maxa.Dalej jakoś pójdzie. Poczytaj helpa w maxie na Yt jest kilka tutoriali od podstawach nawet po polsku z tego co pamiętam. Co jak co ale do maxa akurat pomocy w internecie nie brakuje. Pozdrawiam
Marianone Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 A co sadzicie o BIBLI w sensie 3Ds MAX BIBLIA
marcinW Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 jeśli nie będziesz się upierał przy tym, żeby było po polsku, to będzie Ci o wiele łatwiej i znajdziesz wiele wartościowych rzeczy. Korzystając z wideotutoriali nie potrzebujesz przecież znać języka, bo jest wiele ciekawych tutków pokazanych tak dokładnie, że ciężko nie zrozumieć nawet wyłączając głos. szczerze mówić już dostałeś kilka ciekawych odpowiedzi z tym wątku i gdybyś z nich skorzystał na pewno dobrze na tym wyjdziesz. tymczasem nadal zadajesz pytania ale uwierz, że lepszych sugestii już raczej nie dostaniesz :) zdecyduj się na tutoriale po angielsku i będzie ok :) powodzenia
MariushO Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 http://www.eduweb.pl/kursy/3d-studio-max/ znalazlem cos po polsku, nie wiem jak to merytorycznie wyglada ale ogolnie eduweb ma wysokiej jakosci tutoriale, wiec pewno nie bedziesz zawiedziony.
dwaarf Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Nie chciałbym tworzyć nowego wątku więc podepnę się tutaj. Które z tutoriali z Gnomona, Digital Tutors byście polecali kupić komuś, kto dopiero zaczyna zabawę z modelowaniem? Na początek interesuje mnie głównie tematyka wizualizacji, ale nie ukrywam, że w przyszłości chętnie pomodelował bym też fury. Soft - max.
Rekomendowane odpowiedzi