Napisano 21 Marzec 201113 l Witam Wrzucam swoją ostatnią pracę, pokój dzienny z kuchnią i korytarzem. Górne szafki będą w poziomie 6 frontów lacobell biały. Uwagi mile widziane :)
Napisano 21 Marzec 201113 l nigdy nie wiem czy ja mam coś do powiedzenia (patrz moje prace :D) ale co tam ;) w pierwszej rzuca się w oczy strasznie sterczący dywan, super twardy i raczej klujący w dotyku. w drugiej nie wydaje mi sie dobrym pomyslem "propagowanie palenia" w trzeciej dziwnie ies swieci po suficie - dobrze jest skierowany ?? w czwartej ta rozwieszona na 4 wieszakach bluza nie robi dobrego wrażenia ;) w piatej - co to jest ten szeroki pas w posadzce ? nie za szerokie ? materialy zdecydowanie do dopracowania - parkiet nic nie odbija swiatlo to samo, strasznie jasno, brakuje mi lagodnych przejsc, miekosci, troche plastikowo ogolnie sie to odbiera. tak tak wiem ze niezbyt konstruktywnie ;)
Napisano 22 Marzec 201113 l Autor Dywanik fatycznie za dużo cm w displ.wyszło jak trawa-też to widziałem:( Z tym paleniem i światłem to nie jest taka łatwa sprawa jak bym opanował tą kwestię też bym nie propagował a na razie staram się pracować nad tym. Ies- poszedł za bardzo snop światła po suficie bo chciałem wyeksponować światłem obraz ale obróciłem za bardzo źródło światła. Bluza wisi na wieszaku a wieszak na jednym haczyku,model wydaje mi się ok. Pas na podłodze to listwa cokołowa pod kolor stolarki drzwiowej a za nią lustro, faktycznie może trochę wprowadzać w błąd.
Napisano 4 Kwiecień 201113 l Witam, Podoba mi sie kolorystyka, klimatyczna i delikatna - rozswietlajaca male poddasze, brakuje mi jakiegoś akcentu np w postaci fajnego dywanu, o mocniejszych kolorach nadającego charakteru wnętrzu, jest przyjemnie ale troszke jak w pustej galerii sztuki, hall średnio mi się podoba, ale widać że są to wizki koncepcyjne czyli robione w miare szybko ;), a jak na takie to fajnie oddają klimat wnętrza. Pozdrawiam
Napisano 13 Kwiecień 201113 l Z góry przepraszam, ale... po co brać się za wizki kiedy modeling kuleje? Kanapa, dywan, zasłona, bluza... gryzie. Sam modelowałeś całość?
Napisano 14 Kwiecień 201113 l Autor Jedidan12 napisał: Z góry przepraszam, ale... po co brać się za wizki kiedy modeling kuleje? Kanapa, dywan, zasłona, bluza... gryzie. Sam modelowałeś całość? Najwidoczniej bardzo zdolny jesteś skoro tak napisałeś, ponieważ modele są z com40 i archmodels a tam raczej amatorzy nie modelują.Jeżeli chodzi o mnie to w wizualizacji na maxie i vray działam od ok 1,5 roku i moim zdaniem robienie wizualizacji i modelowanie to wbrew pozorom trochę odrębne dziedziny!
Napisano 14 Kwiecień 201113 l Smoku napisał: Dywanik fakira rządzi U rock, Smoku :P przemone napisał: Najwidoczniej bardzo zdolny jesteś skoro tak napisałeś, Dziękuję. Sam prosiłeś o uwagi więc wyluzuj. Odrębne dziedziny? Jedno wynika z drugiego.
Napisano 14 Kwiecień 201113 l przemone i projekt i wizki słabe. Fakir to raz - chyba nie trudno to zauważyć że coś nie ok - mogłeś zmnejszyć wartość dispa i było by spoko. Model wypoczunku bardzo słaby, dobry dodałby realizmu, zły odbiera. Te ujęcia z holu - bezsensownie ponaciągane małą ogniskową. Światło wszędzie takie samo, bez różnic, temperatury i mocy. 1,5 roku w wizkach to długo już, nadganiaj !!!
Napisano 14 Kwiecień 201113 l Autor Dzięki wszystkim za uwagi! Co do modelu sofy zerknijcie na stronie producenta co40 moim zdaniem dobry polski projekt model oddaje formę z fotek,wyglądał by lepiej w tkaninie.Co do białej trawy pisałem wcześniej,że przegiąłem z wartością.Mam gdzieś poprawioną wersję ale chyba nie ma sensu wrzucać.Dobra wracam do pracy i szlifuję warsztat jeszcze długa i wyboista droga przedemną:( pzdr all