wiru Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Mam problem a mianowicie mam bryłe Boxa i tak robie sobie coś innego fale inne figury i musze wrucić do tamtego 1 boxa i dodać trochę lini ?? jak to zrobić?? bo ni jak nie chcą się dodać :((( Dopiero zaczynam moją przygodę z tym programem :) i taki banalny problem wyszedł// ps: znacie jakiegoś tutka odnośnie robienia flagi na wietrze (narazie sobie radzę ale xd)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 (edytowane) Mam problem a mianowicie mam bryłe Boxa i tak robie sobie coś innego fale inne figury i musze wrucić do tamtego 1 boxa i dodać trochę lini ?? jak to zrobić?? bo ni jak nie chcą się dodać :((( Zapewne musisz zejść na sam dół stosu modyfikatorów, ale to zależy od programu i czy po drodze nie "spłaszczyłeś"[merge] modelu. Dopiero zaczynam moją przygodę z tym programem :) i taki banalny problem wyszedł// Myślę że w twoim interesie byłoby zdradzić w jakim tajemniczym programie pracujesz. ps: znacie jakiegoś tutka odnośnie robienia flagi na wietrze (narazie sobie radzę ale xd)?? max ripple: max cloth: powodzenia. Edytowane 24 Marzec 2011 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiru Napisano 24 Marzec 2011 Autor Share Napisano 24 Marzec 2011 (edytowane) Używam "Autodesk 3ds Max 2011 32-bit" bo czytałem że najlepszy Dzięki :) Narazie zrobiłem wieżowiec xd Edytowane 24 Marzec 2011 przez wiru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Używam "Autodesk 3ds Max 2011 32-bit" bo czytałem że najlepszy Zgadza się - jest najlepszy... bezsprzecznie... cudowny... bezapelacyjnie... :/ - szczególnie ta "32-bitowa" część. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 sly chodzi o to ze 42 bitowy Max jest zdecydowanie lepszy, nie wiem gdzie wyczytales tą informacje ze 32-bit jest najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiru Napisano 24 Marzec 2011 Autor Share Napisano 24 Marzec 2011 xd ja mam xp 32bit inny nie pudzie a mam 7 ale w 3/4 legalnego (wiem że to głupie xd) a chyba do moich możliwości narazie 32bit starczy (chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Zacytowałem Cię tylko po to żeby zaakcentować głupotę jaką cytowałeś: "Używam "Autodesk 3ds Max 2011 32-bit" bo czytałem że najlepszy" - radzę Ci jednocześnie: 1. Nie czytać więcej tego kto napisał że Ten program jest najlepszy. 2. Ponownie przeczytać regulamin forum który zaakceptowałeś i zmienić nazwę wątku. 3. Popracować nad ortografią - przydatny będzie tu słownik zaimplementowany w przeglądarkę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiru Napisano 24 Marzec 2011 Autor Share Napisano 24 Marzec 2011 (edytowane) No dobra a mam pytanko co to za narzędzie w 0:20 ?? @Edit: Jak zamienić zkonwertować animacje do filmu np avi?? by było przezroczyste !! Edytowane 24 Marzec 2011 przez wiru Post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 No dobra a mam pytanko co to za narzędzie w 0:20 ?? Chodzi ci o "yn hylel, em deża amtaryp tghat"..? - to "line" tool, w narzędziach "shapes". To dalej to modyfikator Lathe. Jeśli nie znasz arabskiego to nie oglądaj marokańskich tutoriali na których nie widać interfejsu. I zainstaluj sobie wreszcie ten słownik do przeglądarki. @Edit: Jak zamienić skonwertować animacje do filmu np avi?? Wyrenderować z Maxa do sekwencji plików JPG lub PNG [F10] -> wczytać do programu VirtualDub ->exportować jako AVI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiru Napisano 24 Marzec 2011 Autor Share Napisano 24 Marzec 2011 Czyli co mam robić klatka po klatce 500 klatek i potem do vegasa i skleić do kupy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Dokładnie tak. Nie chcę żebyś uznał mnie za faszystę ale też irytuje mnie twój sposób pisania. Zamiast pokemonów zastosuj znaki interpunkcyjne i formuj zdania jasno to na pewno lepiej się dogadamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 (edytowane) Masz "Single", "Active segment", "Range" i "Frames". Zgadnij które zaznaczyć... Range... Oczywiście musisz też wskazać miejsce gdzie mają być zapisane pliki. Pisz posty staranniej. Używaj przecinków, please. [edit] sprytnie dopisałeś w poście "by było przezroczyste !!" - w takim wypadku renderujesz do PNG [w "setup" zaznaczasz "Alpha channel"]. [edit2] Potrzebujesz podpowiedzi jak zmienić nazwę wątku? Edytowane 24 Marzec 2011 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi