Skocz do zawartości

taki banał

wiru

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem a mianowicie mam bryłe Boxa i tak robie sobie coś innego fale inne figury i musze wrucić do tamtego 1 boxa i dodać trochę lini ?? jak to zrobić?? bo ni jak nie chcą się dodać :((( Dopiero zaczynam moją przygodę z tym programem :) i taki banalny problem wyszedł//

ps: znacie jakiegoś tutka odnośnie robienia flagi na wietrze (narazie sobie radzę ale xd)??

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Mam problem a mianowicie mam bryłe Boxa i tak robie sobie coś innego fale inne figury i musze wrucić do tamtego 1 boxa i dodać trochę lini ?? jak to zrobić?? bo ni jak nie chcą się dodać :(((

Zapewne musisz zejść na sam dół stosu modyfikatorów, ale to zależy od programu i czy po drodze nie "spłaszczyłeś"[merge] modelu.

Dopiero zaczynam moją przygodę z tym programem :) i taki banalny problem wyszedł//

Myślę że w twoim interesie byłoby zdradzić w jakim tajemniczym programie pracujesz.

ps: znacie jakiegoś tutka odnośnie robienia flagi na wietrze (narazie sobie radzę ale xd)??

max ripple:

max cloth:

powodzenia.

Edytowane przez sly

Zacytowałem Cię tylko po to żeby zaakcentować głupotę jaką cytowałeś: "Używam "Autodesk 3ds Max 2011 32-bit" bo czytałem że najlepszy" - radzę Ci jednocześnie:

1. Nie czytać więcej tego kto napisał że Ten program jest najlepszy.

2. Ponownie przeczytać regulamin forum który zaakceptowałeś i zmienić nazwę wątku.

3. Popracować nad ortografią - przydatny będzie tu słownik zaimplementowany w przeglądarkę.

Pozdrawiam.

No dobra a mam pytanko co to za narzędzie

w 0:20 ??

@Edit: Jak zamienić zkonwertować animacje do filmu np avi?? by było przezroczyste !!

Edytowane przez wiru

No dobra a mam pytanko co to za narzędzie

w 0:20 ??

Chodzi ci o "yn hylel, em deża amtaryp tghat"..? - to "line" tool, w narzędziach "shapes". To dalej to modyfikator Lathe.

Jeśli nie znasz arabskiego to nie oglądaj marokańskich tutoriali na których nie widać interfejsu.

I zainstaluj sobie wreszcie ten słownik do przeglądarki.

@Edit: Jak zamienić skonwertować animacje do filmu np avi??

Wyrenderować z Maxa do sekwencji plików JPG lub PNG [F10] -> wczytać do programu VirtualDub ->exportować jako AVI.

rendertitle.gif

Masz "Single", "Active segment", "Range" i "Frames". Zgadnij które zaznaczyć...

Range...

Oczywiście musisz też wskazać miejsce gdzie mają być zapisane pliki.

Pisz posty staranniej. Używaj przecinków, please.

[edit] sprytnie dopisałeś w poście "by było przezroczyste !!" - w takim wypadku renderujesz do PNG [w "setup" zaznaczasz "Alpha channel"].

[edit2] Potrzebujesz podpowiedzi jak zmienić nazwę wątku?

Edytowane przez sly

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności