Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Mam problem a mianowicie mam bryłe Boxa i tak robie sobie coś innego fale inne figury i musze wrucić do tamtego 1 boxa i dodać trochę lini ?? jak to zrobić?? bo ni jak nie chcą się dodać :((( Dopiero zaczynam moją przygodę z tym programem :) i taki banalny problem wyszedł//

ps: znacie jakiegoś tutka odnośnie robienia flagi na wietrze (narazie sobie radzę ale xd)??

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Mam problem a mianowicie mam bryłe Boxa i tak robie sobie coś innego fale inne figury i musze wrucić do tamtego 1 boxa i dodać trochę lini ?? jak to zrobić?? bo ni jak nie chcą się dodać :(((

Zapewne musisz zejść na sam dół stosu modyfikatorów, ale to zależy od programu i czy po drodze nie "spłaszczyłeś"[merge] modelu.

Dopiero zaczynam moją przygodę z tym programem :) i taki banalny problem wyszedł//

Myślę że w twoim interesie byłoby zdradzić w jakim tajemniczym programie pracujesz.

ps: znacie jakiegoś tutka odnośnie robienia flagi na wietrze (narazie sobie radzę ale xd)??

max ripple:

max cloth:

powodzenia.

Edytowane przez sly

Napisano
  • Autor

Używam "Autodesk 3ds Max 2011 32-bit" bo czytałem że najlepszy

Dzięki :)

Narazie zrobiłem wieżowiec xd

Edytowane przez wiru

Napisano
Używam "Autodesk 3ds Max 2011 32-bit" bo czytałem że najlepszy

Zgadza się - jest najlepszy... bezsprzecznie... cudowny... bezapelacyjnie... :/ - szczególnie ta "32-bitowa" część.

Napisano

sly chodzi o to ze 42 bitowy Max jest zdecydowanie lepszy, nie wiem gdzie wyczytales tą informacje ze 32-bit jest najlepszy.

Napisano
  • Autor

xd ja mam xp 32bit inny nie pudzie a mam 7 ale w 3/4 legalnego (wiem że to głupie xd) a chyba do moich możliwości narazie 32bit starczy (chyba)

Napisano

Zacytowałem Cię tylko po to żeby zaakcentować głupotę jaką cytowałeś: "Używam "Autodesk 3ds Max 2011 32-bit" bo czytałem że najlepszy" - radzę Ci jednocześnie:

1. Nie czytać więcej tego kto napisał że Ten program jest najlepszy.

2. Ponownie przeczytać regulamin forum który zaakceptowałeś i zmienić nazwę wątku.

3. Popracować nad ortografią - przydatny będzie tu słownik zaimplementowany w przeglądarkę.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

No dobra a mam pytanko co to za narzędzie

w 0:20 ??

@Edit: Jak zamienić zkonwertować animacje do filmu np avi?? by było przezroczyste !!

Edytowane przez wiru
Napisano
No dobra a mam pytanko co to za narzędzie

w 0:20 ??

Chodzi ci o "yn hylel, em deża amtaryp tghat"..? - to "line" tool, w narzędziach "shapes". To dalej to modyfikator Lathe.

Jeśli nie znasz arabskiego to nie oglądaj marokańskich tutoriali na których nie widać interfejsu.

I zainstaluj sobie wreszcie ten słownik do przeglądarki.

@Edit: Jak zamienić skonwertować animacje do filmu np avi??

Wyrenderować z Maxa do sekwencji plików JPG lub PNG [F10] -> wczytać do programu VirtualDub ->exportować jako AVI.

Napisano
  • Autor

Czyli co mam robić klatka po klatce 500 klatek i potem do vegasa i skleić do kupy??

Napisano

Dokładnie tak. Nie chcę żebyś uznał mnie za faszystę ale też irytuje mnie twój sposób pisania. Zamiast pokemonów zastosuj znaki interpunkcyjne i formuj zdania jasno to na pewno lepiej się dogadamy.

Napisano

rendertitle.gif

Masz "Single", "Active segment", "Range" i "Frames". Zgadnij które zaznaczyć...

Range...

Oczywiście musisz też wskazać miejsce gdzie mają być zapisane pliki.

Pisz posty staranniej. Używaj przecinków, please.

[edit] sprytnie dopisałeś w poście "by było przezroczyste !!" - w takim wypadku renderujesz do PNG [w "setup" zaznaczasz "Alpha channel"].

[edit2] Potrzebujesz podpowiedzi jak zmienić nazwę wątku?

Edytowane przez sly

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.