Gość DeeCann Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 (edytowane) Witam O ile uporałem się z dodaniem włosów, ich modelowaniem itp, o tyle mam ostatnia zagwostke, mianowicie chodzi o skórę pod włosami. Postać generalnie nie ma mieć "burzy na głowie" i dlatego na skórę nałożony jest materiał a'la gęsia skórka. I o ile zrobię render bez włosów wszystko gra. Natomiast w momencie puszczenia renderu z włosami, wszystkie poligony z których "wychodzą" włosy stają się ciemne ( jakieś odbicia ) i prześwitują baaardzo brzydko przez włosy. Liczby kłaczków zwiększać nie chce .. i tak już mam 100K. Cienie jakie są w ustawieniach włosów nic nie dają . pozdrawiam Edytowane 24 Marzec 2011 przez DeeCann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 podbij shadow map param. w ustawieniach swiateł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Podłączę się. Mam podobny problem. Ewidentnie chodzi o cienie. [self shadow:15, geom shadow:15] Oświetlam "mr Sky Portal". Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi