Guest DeeCann Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 (edited) Witam O ile uporałem się z dodaniem włosów, ich modelowaniem itp, o tyle mam ostatnia zagwostke, mianowicie chodzi o skórę pod włosami. Postać generalnie nie ma mieć "burzy na głowie" i dlatego na skórę nałożony jest materiał a'la gęsia skórka. I o ile zrobię render bez włosów wszystko gra. Natomiast w momencie puszczenia renderu z włosami, wszystkie poligony z których "wychodzą" włosy stają się ciemne ( jakieś odbicia ) i prześwitują baaardzo brzydko przez włosy. Liczby kłaczków zwiększać nie chce .. i tak już mam 100K. Cienie jakie są w ustawieniach włosów nic nie dają . pozdrawiam Edited March 24, 2011 by DeeCann Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaras Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 podbij shadow map param. w ustawieniach swiateł Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Podłączę się. Mam podobny problem. Ewidentnie chodzi o cienie. [self shadow:15, geom shadow:15] Oświetlam "mr Sky Portal". Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts